Двама за Христос
Към новата версия на dvamazahristos.orgКирилица
PHO
Потребители
Статии
Новини
Съобщения
DiKrema   09.10 17:38
tezi sre6ti za
nesemeini, koito se
organizirat lqtoto
ima li smisal ot tqh,
sazdavat li se
priqtelstva i
semeistva?
blagovestie   10.09 20:25
Преродени от Духа или
по друг начин казано
възкресени.
blagovestie   10.09 20:23
Прави са да ги
отхвърлят Исус и Отец
едно са сам Исус го
казва. Също така Той
дойде на земята като
се роди в човешка
плът. Така като
стопроцентов човек и
съвършена жертва
пред очите на бог
Отец. Исус даде
живота си на кръста
вместо всеки човек,
който би повярвал в
Неговата жертва.
Затова спасението е
за човеците, а не за
падналите демони. Но
и като 100% Бог имаше
власт да вземе живота
си обратно и
възкръсна, за да
бъдем и ние
очистените от греха
преродени в Него.
pachomius   08.09 15:57
Здравейте,какво
мислите за ересите в
ранното
християнство,които
бяха осъдени на
Вселенските
събори,в частност
арианство и
монофизитизъм.Благо
даря
krasi_vratza   07.09 14:46
IZKAM ,DA POMOLJ ZA
NASARCENIE!
admin   07.09 08:39
Уважаеми, моля
преди да пишете
тук, помислете дали
това си струва да
бъде видяно от
всички. Бъдете благ
ословени!

        "В очакване на Господа" - пътеводител с молитва "Мараната"    
16 Октомври /Разгледан 17596 пъти/
Bookmark and Share

Ездачът на бледия кон

“И когато отвори четвъртия печат, чух гласа на четвъртото живо същество, което казваше: Дойди [и виж]! И видях, и ето блед кон и името на яздещия на него беше смърт, и адът вървеше подире му; и даде им се власт над четвъртата част от земята да умъртвят с меч, с глад, с мор и със земните зверове.”

Откр. 6:7-8

 

На основание думите на Исус в проповедта Му за Последното време установихме, че Апокалиптичните ездачи се отнасят и за нашето време. Той потвърждава, че всичко това трябва да се случи, но все още не означава Края. Едно особено важно заключение!

До Края има да станат всички изброени в Библията неща и ние до голяма степен сме техни свидетели. Сега, обаче, ни се представя Ездачът на блед кон, който е наистина най-страховит и жесток, защото Словото казва, че ще му се даде власт над една четвърт част от човечеството. Имам впечатлението, че с появяването на този ужасяващ  конник ще завърши Времето на благодатта.

Все още можем да проповядваме Евангелието и да печатаме Библии, за да предупредим хората. Исус предрича, че Благовестието ще трябва да достигне до всички народи по земята, преди да дойде Краят. /Мат. 24:14/. Струва ми се, че Първите трима конника са препускали и продължават да препускат по земята. Но Четвъртият, последният от тях, ще надмине останалите, щом не един процент, както през последната война, а една четвърт от хората на земята ще бъдат сполетяни от беди и нещастия, защото той ще може да убива с меч, с глад и с чума. Можем да си представим, че този Четвърти конник няма да се нуждае от много време, за да осъществи унищожителнотоси дело, тъй като много складове по света са препълнени с оръжие. Въпреки това, самоувереният човешки род, нашите съвременници, не се вслушват в съвети, не приемат предупреждения. А в Библията всичко това е написано.

Само да не се оставяме да бъдем приспани в люлката на човешките приказки. Когато говорят за мир и сигурност, внезапно ще ги сполети разруха. Аз осъзнавам своята отговорност, когато разпращам по света тази книга, но не искам да мълча, защото Съдът е близо! Тези неща не са някъде в далечното бъдеще, а се приближават към нас. Последният апокалиптичен конник ни довежда до края, т.е. завършва Времето на благодатта за този свят. Това би трябвало да подбуди всички Христови служители да станат по-ревностни и да изкупуват дълговремието.

Затова работете, докато е ден, защото нощта наближава, а тогава никой не ще може да се труди!

Автор: Паул-Герхард Минк, превод: Людмила Ширкова, компютърен набор: Таня ЯнковаНачало |  Facebook |  Twitter |  Пишете ни |  Условия за ползване на сайта

2007-2018 Copyright © "Двама за Христос". Всички права запазени.   Дизайн: inet-partner.com