Двама за Христос
Към новата версия на dvamazahristos.orgКирилица
PHO
Потребители
Статии
Новини
Съобщения
DiKrema   09.10 17:38
tezi sre6ti za
nesemeini, koito se
organizirat lqtoto
ima li smisal ot tqh,
sazdavat li se
priqtelstva i
semeistva?
blagovestie   10.09 20:25
Преродени от Духа или
по друг начин казано
възкресени.
blagovestie   10.09 20:23
Прави са да ги
отхвърлят Исус и Отец
едно са сам Исус го
казва. Също така Той
дойде на земята като
се роди в човешка
плът. Така като
стопроцентов човек и
съвършена жертва
пред очите на бог
Отец. Исус даде
живота си на кръста
вместо всеки човек,
който би повярвал в
Неговата жертва.
Затова спасението е
за човеците, а не за
падналите демони. Но
и като 100% Бог имаше
власт да вземе живота
си обратно и
възкръсна, за да
бъдем и ние
очистените от греха
преродени в Него.
pachomius   08.09 15:57
Здравейте,какво
мислите за ересите в
ранното
християнство,които
бяха осъдени на
Вселенските
събори,в частност
арианство и
монофизитизъм.Благо
даря
krasi_vratza   07.09 14:46
IZKAM ,DA POMOLJ ZA
NASARCENIE!
admin   07.09 08:39
Уважаеми, моля
преди да пишете
тук, помислете дали
това си струва да
бъде видяно от
всички. Бъдете благ
ословени!

        Божиите Вечни Обещания    
16 Октомври /Разгледан 25252 пъти/
Bookmark and Share

Моите дела ще вършите!

Йоан. 14:12

„Истина, истина ви казвам, който вярва в Мене, делата, които върша Аз, и той ще върши, защото Аз отивам при Отца.”

 

Моля те, прочети още веднъж съвсем съзнателно този библейски стих и след това се попитай дали вярваш истински в Него. Това, което всъщност ни казва Исус тук, сигурно изглежда невероятно и все пак е истина. Но понеже не вярваме истински в Него, затова то не може да се изяви в живота ни.

Когато Исус беше на земята, той вършене велики неща – знамения и чудеса. Той извеждаше хора от мрака на тяхната безнадеждност и греховност, като им даряваше опрощение и нова надежда за живот. Той изцеляваше болни, очистваше прокажени, възкресяваше мъртви, освобождаваше обладани. На бедните той донесе добрата вест, а освен всичко това, извърши и нашето изкупление. В действителност, животът Му бе откровение на Славата, на мощта и на любовта Божия. Въобще може ли да има на света нещо по-велико?

И така, Исус ни изявява всичко това в днешното обещание, а Той, Който е истината, не може да лъже. Ако помислим по-задълбочено върху текста, даден за днес, ще се уверим, ще той става все по-разбираем и по-разбираем.

Когато Исус е в плът, успехът на Неговото дело е ограничен главно в Палестина, защото Той идва най-напред за евреите. Сега Исус седи отдясно на Отец в Небесата и облогът на действието Му се разпростира върху цялата земя. Той е отново при Бог Отец, а това Му предоставя още по-голяма сила. Освен това, Исус вече не е ограничен в тялото на плътта, а седи като Възкръсналия отдясно на Отца. Ако се замислим над всичко това, днешното прекрасно слово става вече по-разбираемо, защото не са хората тези, които трябва да вършат делата на вярата със собствени сили. Той е Този, Който може да извърши тези /и по-велики дела/ в Своите и чрез Своите последователи.

Забележително е, че Господ започва това слово с думите: „Истина, истина ви казвам…” По този начин Той подчертава, че говори наистина сериозно. Исус ни разкрива и условието, за да станем съучастни в това, което Сам ни предлага: Трябва да вярваме в Него!

Ако сравним това обещание с другите си опитности в Божието царство, тогава с право би трябвало да се запитаме каква е вярата ни в Исус и ще трябва да си отговорим сами, че вярата ни в Господа е много малка и много слаба.

Нека започнем да приемаме Исус сериозно и да стъпим с вяра на това обещание! Нека да станем канали, през които мощно да струи силата на Святия Дух, така че Божиите дела и Христовата  победа да бъдат отново изявени на света!

Божиите обещания не са записани в Библията, само за да изпълват страниците й. Бог ги е дал, за да станат реалност в живота ни и по този начин да се прослави Името Му!

Автор: Паул-Герхард Минк, превод: Людмила Ширкова, компютърен набор: Таня ЯнковаНачало |  Facebook |  Twitter |  Пишете ни |  Условия за ползване на сайта

2007-2018 Copyright © "Двама за Христос". Всички права запазени.   Дизайн: inet-partner.com