Двама за Христос
Към новата версия на dvamazahristos.orgКирилица
PHO
Потребители
Статии
Новини
Съобщения
Margo70   07.12 21:53
Скъпи приятели!
Разбира се, че
доколкото зависи от
нас трябва да се молим
и да се борим за
свободата на
вероизповеданията,
като се включваме в
мирните протести в
неделите.
А утре - събота -
08.12.2018 г. ще
дойдете ли в 18 ч. в
зала България на
концерт по случай
Рождество Христово,
организиран от
протестантските
църкви?
Ariel   13.11 20:38
Ум царува,ум робува и
ум патки пасе -
народна мъдрост
отправена към човека
, който се познае.
Apostol   07.11 20:38
Кажете на вашите
колеги пастори в
града или в
приятелски мрежи и
вероизповедания, че
след 16-ти, ако
закона се приеме
както се гласят
управляващите най
вече, ще се окаже, че е
забранено да
провеждат
богослужения
следващата Неделя,
защото сградите и
помещенията, които
ползват не са със
статут на молитвени
домове с религиозно
ритуална цел и че им е
забранено да
проповядват, защото
нямат богословско
образование в
българско
акредитирано учебно
заведение. По груба
преценка 95 %, ако не и
повече от нашите
църкви трябва да
затворят. Който
наруши закона е
“престъпник”. Ако не
сме активни против
такъв “закон” и не го
изкажем максимално
ясно, силно и по
всички форма и и
неформални начини,
значи сме съгласни с
такава бъдеща
действителност. По
добре по рано да се
събудим, за да не
сежисвестим твърде
късно по време на вече
“законно”
установената
религиозна
диктатура.
Споделяйте с
другите, нашия
стремеж да запазим
свобода си!
admin   30.10 14:32
да, има приятелства и
семейства, но не за
всички хора
DiKrema   09.10 17:38
tezi sre6ti za
nesemeini, koito se
organizirat lqtoto
ima li smisal ot tqh,
sazdavat li se
priqtelstva i
semeistva?
blagovestie   10.09 20:25
Преродени от Духа или
по друг начин казано
възкресени.
blagovestie   10.09 20:23
Прави са да ги
отхвърлят Исус и Отец
едно са сам Исус го
казва. Също така Той
дойде на земята като
се роди в човешка
плът. Така като
стопроцентов човек и
съвършена жертва
пред очите на бог
Отец. Исус даде
живота си на кръста
вместо всеки човек,
който би повярвал в
Неговата жертва.
Затова спасението е
за човеците, а не за
падналите демони. Но
и като 100% Бог имаше
власт да вземе живота
си обратно и
възкръсна, за да
бъдем и ние
очистените от греха
преродени в Него.
pachomius   08.09 15:57
Здравейте,какво
мислите за ересите в
ранното
християнство,които
бяха осъдени на
Вселенските
събори,в частност
арианство и
монофизитизъм.Благо
даря
krasi_vratza   07.09 14:46
IZKAM ,DA POMOLJ ZA
NASARCENIE!
admin   07.09 08:39
Уважаеми, моля
преди да пишете
тук, помислете дали
това си струва да
бъде видяно от
всички. Бъдете благ
ословени!

Свидетелства

Милена и Емил

30.03.2011
 

Bookmark and Share

/Разгледан 2945/

Ето историята на Милена и Емил, тяхното запознанство и бързото развитие на нещата м/у тях. Понякога се случва и така. От двата края на Европа двамата са се открили тук и ето какво ни писаха съвсем скоро:

Милена: Всичко започна на 16.02,2011, когато се регистрирах.

За 10 дни получих съобщения от три различни братя и от две сестри. Първият брат беше много напорист до момента, в който разбра, че съм с два развода. Повече не се обади. Според мен не беше вярващ. Вторият беше брат с 21 години стаж във вярата, но беше охладнял (по негови думи). И започнахме кореспонденция. Пренесохме се в скайпа, всеки ден се срещахме в точно определено време, той направи много „жертви“, за да бъде възможна нашата интернетвръзка, беше чувствителен и добронамерен човек. Той ми сподели, че се страхува да поема рискове и не цели семейни отношения, постоянно се опасяваше, че връзката ни бързо ще се изчерпи, понеже е само писмена (в момента аз съм в Белгия). Това разби надеждите ми, но приех да общуваме като брат и сестра, без излишни илюзии. Имах нужда от нашето общение. Той познаваше Библията стих по стих, което много ме респектира, понеже аз Я познавам и разбирам, но не мога да помня стихове. Радвахме се на общението си в границите, които си бяхме наложили.

Докато се появи Nias - Емил Ангелов, от Варна - на 26.02.2011. Получих 2 съобщения от него в сайта, но вече нямах интерес, понеже контактувах с втория брат. И все пак отговорих от учтивост, той настояваше за скайпадрес и аз накрая му го дадох. На 28.02 се свързахме по скайпа. Всичко се разви светкавично бързо. Той ме попита дали в него виждам бъдещ съпруг. Този ден го сметнах за лъжец, луд или сектант. На 01.03. обаче, след като прочетoх кореспонденцията ни, нещо или Някой ме подтикна да му пиша писмо и отново влязохме в скайпа. В уречения час аз направих връзка с втория брат и разбира се, казах за това на Емил. После продължихме опознаването. Той ми сподели своите виждания и условия за бъдещ съвместен живот и растеж в Бога. Бяха нестандартни, но близки до моите собствени. Аз му казах, че ги приемам, което го шокира, понеже смяташе, че никоя жена не може да се съгласи с начина на живот, който той ѝ предлага. Това обаче не се отнасяше за мен, аз самата в моя живот бях стигнала до неговите разсъждения и изводи и не се налагаше да правя сериозни компромиси със себе си. Единственото ми условие беше да обича Бог повече от мен и нашата връзка да не ни отдалечава, а приближава към Бог.

На 2.03 бяхме заедно от сутринта и в уговорения час аз понечих да премина в чат с втория брат и споделих това с Емил. Предполагах, че няма да се противи. Реакцията му ме изненада - категорично „не“. Отначало вътрешно се възпротивих, но Един Глас в мен каза - „той е мъжът, ти трябва да го послушаш“. И се подчиних, останах в чата с Емил. Обвиних го в ревност, той не отрече, но тази ситуация ме накара да се замисля сериозно. Осъзнах, че е прав. Той си „пазеше градинат“, това, което Адам не направи за Ева. Вместо да се отдалеча от него, аз бях привлечена от това поведение. С 22 години стаж във вярата, от него се излъчва духовна мъдрост, която не „дрънчи като мед“. Той за два дни прояви завидни качества (мотивиран, целенасочен, борбен, упорит, търпелив, способен на работа в екип, умеещ да разрешава проблеми, без да ги отлага, жертвоготовен), с които ме спечели за себе си и се надявам - завинаги. Започнахме да обсъждаме варианти за съвместен живот. Има да преодолеем много пречки, да извървим дълъг път, докато това стане възможно. Но постихме „заедно“ и се молихме Бог да е в контрола и да отваря вратите за това.

Бог реши да ни събере на 20-я ден от нашето запознаване. Срещнахме се на гарата в Остенде, Белгия, малко след полунощ на 19.03. По Божия милост Емил започна работа на 2км от мен. На този етап живее на квартира, понеже още не сме сключили граждански брак. Надяваме се и се молим колкото може по-скоро Бог да отвори вратата и за този важен момент от нашия съвместен път към Него. От 1.04 до 13.04 ще бъдем заедно в България. Ще посетим нашите близки в Елхово, Варна и София. Наистина в момента целият свят се е обърнал срещу нас и нашата светкавична връзка, но за нас единственото важно нещо е, че Бог е  с нас. Бог се прославя и светът го вижда.

Милена


Сега нещо и от мен, Емил. Аз посещавах "Двама за Христос" в продължение на 2-3 месеца. Четях профилите, понякога правех връзка, но това, което търсех все го нямаше и нямаше. Контактите бяха повърхностни, хората с които контактувах имаха различни интереси, недорасли във вярата си, капризни, някои не знаеха какво точно търсят в сайта... Така се стигна до момента, в който прочетох в един профил нещо различно, нестандартно, от което лъхаше зрялост, скромност, смирение... Беше близо до това, което търся. Един лъч на надежда, защото всичко това започна да ми омръзва. Знам, че Словото ни казва: който търси - намира и на който чука ще му се отвори Мат.7:7. И така, аз започнах да чукам на тая врата - изпратих съобщения, започнахме да говорим на скайпа, разменихме снимки..... Разбираше се все повече и повече, че Бог по този начин ни отговаря на молитвите и на копнежа на нашите сърца, независимо от миналите неприятни изживявания, капани на противника, лоши влияния, разочарования и провали. Ние не можем да променим миналото, ние живеем днес, ако сме простени от Бога, няма да имаме никакъв проблем да простим, защото любовта е дълготърпелива и милостива, на този, който показва милост ще му се покаже и на него милост. Бог изпитва удоволствие показвайки милост, давайки щедро незаслужена благодат. А ние вярващите в Неговото свято име сме получили този скъпоценен дар на вярата именно така, незаслужено, защото Бог е любов. Той ни възлюби докато ние още бяхме грешници, без Него и без надежда в тоя суетен свят.
Разбрах, че Милена е сериозна, дара на мъдростта отгоре й беше даден. Това, което се описва в Притчи 31ва глава беше много сходно с нейния характер, затова реших че това е тя - промислената от Бога бъдеща съпруга. Не може да има съмнение в това, защото моите критерии са високи, но те бяха удовлетворени от Милена!

Благодарим Ти, Татко наш небесни за неизказания дар!

Емил.

 

 


Радваме се заедно с Милена и Емил! Наистина за Бог няма граници, няма континенти, няма разстояния, когато Той благоволи в това да събере двама. Молим се Той да ги води и подкрепя в началото на техния път, да бъдат едно красиво свидетелство за Божиите дела в живота на тези, които са повярвали в Името Му.

Милена и Емил, бъдете благословени и винаги Двама за Христос!

от екипа на сайта
Начало |  Facebook |  Twitter |  Пишете ни |  Условия за ползване на сайта

2007-2018 Copyright © "Двама за Христос". Всички права запазени.   Дизайн: inet-partner.com