Двама за Христос
Към новата версия на dvamazahristos.orgКирилица
PHO
Потребители
Статии
Новини
Съобщения
Margo70   07.12 21:53
Скъпи приятели!
Разбира се, че
доколкото зависи от
нас трябва да се молим
и да се борим за
свободата на
вероизповеданията,
като се включваме в
мирните протести в
неделите.
А утре - събота -
08.12.2018 г. ще
дойдете ли в 18 ч. в
зала България на
концерт по случай
Рождество Христово,
организиран от
протестантските
църкви?
Ariel   13.11 20:38
Ум царува,ум робува и
ум патки пасе -
народна мъдрост
отправена към човека
, който се познае.
Apostol   07.11 20:38
Кажете на вашите
колеги пастори в
града или в
приятелски мрежи и
вероизповедания, че
след 16-ти, ако
закона се приеме
както се гласят
управляващите най
вече, ще се окаже, че е
забранено да
провеждат
богослужения
следващата Неделя,
защото сградите и
помещенията, които
ползват не са със
статут на молитвени
домове с религиозно
ритуална цел и че им е
забранено да
проповядват, защото
нямат богословско
образование в
българско
акредитирано учебно
заведение. По груба
преценка 95 %, ако не и
повече от нашите
църкви трябва да
затворят. Който
наруши закона е
“престъпник”. Ако не
сме активни против
такъв “закон” и не го
изкажем максимално
ясно, силно и по
всички форма и и
неформални начини,
значи сме съгласни с
такава бъдеща
действителност. По
добре по рано да се
събудим, за да не
сежисвестим твърде
късно по време на вече
“законно”
установената
религиозна
диктатура.
Споделяйте с
другите, нашия
стремеж да запазим
свобода си!
admin   30.10 14:32
да, има приятелства и
семейства, но не за
всички хора
DiKrema   09.10 17:38
tezi sre6ti za
nesemeini, koito se
organizirat lqtoto
ima li smisal ot tqh,
sazdavat li se
priqtelstva i
semeistva?
blagovestie   10.09 20:25
Преродени от Духа или
по друг начин казано
възкресени.
blagovestie   10.09 20:23
Прави са да ги
отхвърлят Исус и Отец
едно са сам Исус го
казва. Също така Той
дойде на земята като
се роди в човешка
плът. Така като
стопроцентов човек и
съвършена жертва
пред очите на бог
Отец. Исус даде
живота си на кръста
вместо всеки човек,
който би повярвал в
Неговата жертва.
Затова спасението е
за човеците, а не за
падналите демони. Но
и като 100% Бог имаше
власт да вземе живота
си обратно и
възкръсна, за да
бъдем и ние
очистените от греха
преродени в Него.
pachomius   08.09 15:57
Здравейте,какво
мислите за ересите в
ранното
християнство,които
бяха осъдени на
Вселенските
събори,в частност
арианство и
монофизитизъм.Благо
даря
krasi_vratza   07.09 14:46
IZKAM ,DA POMOLJ ZA
NASARCENIE!
admin   07.09 08:39
Уважаеми, моля
преди да пишете
тук, помислете дали
това си струва да
бъде видяно от
всички. Бъдете благ
ословени!

Свидетелства

Трета сватба в Двама за Христос - Васко и Ваня

19.10.2008
 

Bookmark and Share

/Разгледан 2219/

 

Ваня и Васко

Всичко започна така.

В Пловдив, Ваня:

Исках да имам семейство и се молех за това. Животът ми си течеше нормално – работа, служене на Господа, време с приятели и близки... Всичко беше добре, но липсата на приятел, с който заедно да градим дом, да отгледаме и възпитаме деца, да се познаваме добре, да служим на Бога, да се обичаме истински, държейки един на друг във всякакви обстоятелства, ми липсваше на моменти. От Библията знаех много добре, че Гопод Исус е постановил брачния завет между мъжа и жената, и че Той желае всеки човек да има семейство, и да живее в Божиите пътища. Така че аз вярвах, че Бог ще изпрати в живота ми човек, който да ме обикне каквато съм и който да има същата вяра, същото желание да се променя към добро, същата любов към Исус Христос и към хората.

Във Велико Търново, Васко:

Желаех да имам семейство, което да обича Бог, осъзнавайки, че това е благословение от Бога. Но изобщо не знаех как и кога това би могло да стане.

 

Запознанството:

Васко: Направих опит да пиша в сайта “Двама за Христос”. Но след няколко безрезултатни опита да завържа сериозно общуване с момиче от сайта, се обезсърчих. Накрая бях решил, че повече няма да си губя времето да търся съпруга от християнския сайт.

Ваня: Включих се в сайта “Двама за Христос” - с надежда, но и със скептицизъм към интернет комуникациите. Започнах да подбирам хората, с които да си пиша. Един ден реших да си избера профили, на които аз първо да пиша. Така се спрях на профила на Васко, който ми се видя сериозен и отговарящ, поне като начало, на търсенето ми за човек, с когото да общувам. Васко веднага отговари на краткото ми писмо към него. От този ден започна всекидневно общуване, в което интензивно си споделяхме неща от ежедневието, личния мироглед, ценностите в живота, целите, които сме си поставили, нещата, които обичаме и т.н. Открито двамата започнахме да си изясняваме, че целта ни е да намерим Божието благословение за съпруг или съпруга. Много скоро писането премина в личните пощи на двамата, а скоро и в Скайпа, и накрая - и по личните GSM-и. Чувахме се по няколко пъти на ден. И двамата имахме радост от пораждащото се приятелство между нас.

Васко: Имах голямото желание вече да се видя с Ваня 'на живо'. Скоро и това се случи. Първата среща беше в Пловдив.

Ваня: Бях развълнувана и малко смутена от срещата с човек, който познавам само от Интернет. Васко приятно ме впечатли с вниманието, излъчващите се ведрост и чистота.

Васко: Аз пък се зарадвах, когато видях едно хубаво момиче да идва срещу мен и което се оказа, че е моето познато момиче. След първата ни 'жива' среща и двамата имахме желание да продължим да общуваме, за да видим наистина ли можем да задълбочим повече приятелството си или не. След около месец аз се преместих да живея в Пловдив. Целта на това беше да дам възможност на взаимоотношението с Ваня да се развие, за да проверим дали е истина това, че тя ще бъде моята съпруга. И двамата пазихме чистота във взаимоотношенията си до последно (до сватбата).

Ваня: Имахме не малко трудности, докато пренагласим мисленето си, че друг човек се намесва в животите ни, докато пренастроим програмите си, докато Васко намери стабилна работа. Но във всичко търсихме мъдрост от Господа и така преминахме в трудностите - с добър край. Навсяклъде бяхме заедно, и то всеки ден – в църква, след църква, докато се изпратим, в служение сред хората, в готвене и чистене, в четене на Библията и на християнски книги, в молитва, в забавни моменти. Трудностите бяха добър изпит за ценностите и за истинското отношение един към друг и на двамата.

Решението:

След месеци вече и двамата имахме увереността, че сме един за друг и че Господ ни е събрал. След 8-9 месеца вече бе годежът. А след една година от запознанството се случи и сватбата. Родителите ни бяха в течение на събитията около нас, така че с нищо не сме ги изненадвали неприятно. Те се радваха за нас, надявайки се с трепет да ни видят щастливи и занапред.

Днес ситуацията:

Сега, вече като съпруг и съпруга, ние сме щастливи, че сме могли да имаме библейско разбиране за предбрачни и за брачни взаимоотношения. За това ни помогнаха и пасторите в църквите ни. Ние се съветвахме с тях, когато започнахме да общуваме и имахме тяхната подкрепа, и благословение за общението ни.

Силата на посвещението един към друг – в любов, в грижа, в почит, във верност... стои силно в сърцата ни. Когато живеем всеки ден в това посвещение, каквито и трудни моменти да идват, винаги излизаме от тях с единството на заветната любов помежду ни. Щастливи сме. Всичко, което имаме като добро, го дължим на Господ Исус Христос, в Когото вярваме и от чието Слово се учим на Божиите принципи за човешкия живот. Щастието си дължим на Него! Семейството ни е резултат от Неговата милост към нас! Увереността ни, че винаги ще бъдем заедно и че ще се обичаме истински, също е поради вярата ни в Христос. Защото Той е източникът на истинската безусловна любов и Неговият Дух е, който ни учи на всичко. Благодариме Му!

«Двама за Христос» е сайт, в който всеки може да намери, това, което търси. Ако искаш да се ожениш в святост и чистота за подходящия човек – моли се на Христос. Бог може би ще те благослови чрез този сайт, а може би по друг начин. Когато общуваш с хората, като уважаваш човека от другата страна; когато общуваш по един искрен, мъдър и чист начин – Бог знае как да снабди нуждата ти от съпруг или съпруга.

Благодарим на тези, които работят в сайта «Двама за Христос»! Пожелаваме ви да пазите чистотата в сайта, до колкото това зависи от вас! Бог да ви благослови!

……………………………………………………………

Ето и един имейл за връзка с нас: irnakova(@)abv.bg

 

От сърце пожелаваме на младоженците Ваня и Васко да вървят уверено по житейския си път, заедно в съюз с Господ - Двама за Христос! Освен сега да насърчим не само кавалерите, но и дамите също да проявяват активност в търсенето на Божията воля за живота си, както е постъпила Ваня, започвайки първа разговор с този, който се оказва неин бъдещ съпруг!

 
Начало |  Facebook |  Twitter |  Пишете ни |  Условия за ползване на сайта

2007-2018 Copyright © "Двама за Христос". Всички права запазени.   Дизайн: inet-partner.com