Двама за Христос
Към новата версия на dvamazahristos.orgКирилица
PHO
Потребители
Статии
Новини
Съобщения
Margo70   07.12 21:53
Скъпи приятели!
Разбира се, че
доколкото зависи от
нас трябва да се молим
и да се борим за
свободата на
вероизповеданията,
като се включваме в
мирните протести в
неделите.
А утре - събота -
08.12.2018 г. ще
дойдете ли в 18 ч. в
зала България на
концерт по случай
Рождество Христово,
организиран от
протестантските
църкви?
Ariel   13.11 20:38
Ум царува,ум робува и
ум патки пасе -
народна мъдрост
отправена към човека
, който се познае.
Apostol   07.11 20:38
Кажете на вашите
колеги пастори в
града или в
приятелски мрежи и
вероизповедания, че
след 16-ти, ако
закона се приеме
както се гласят
управляващите най
вече, ще се окаже, че е
забранено да
провеждат
богослужения
следващата Неделя,
защото сградите и
помещенията, които
ползват не са със
статут на молитвени
домове с религиозно
ритуална цел и че им е
забранено да
проповядват, защото
нямат богословско
образование в
българско
акредитирано учебно
заведение. По груба
преценка 95 %, ако не и
повече от нашите
църкви трябва да
затворят. Който
наруши закона е
“престъпник”. Ако не
сме активни против
такъв “закон” и не го
изкажем максимално
ясно, силно и по
всички форма и и
неформални начини,
значи сме съгласни с
такава бъдеща
действителност. По
добре по рано да се
събудим, за да не
сежисвестим твърде
късно по време на вече
“законно”
установената
религиозна
диктатура.
Споделяйте с
другите, нашия
стремеж да запазим
свобода си!
admin   30.10 14:32
да, има приятелства и
семейства, но не за
всички хора
DiKrema   09.10 17:38
tezi sre6ti za
nesemeini, koito se
organizirat lqtoto
ima li smisal ot tqh,
sazdavat li se
priqtelstva i
semeistva?
blagovestie   10.09 20:25
Преродени от Духа или
по друг начин казано
възкресени.
blagovestie   10.09 20:23
Прави са да ги
отхвърлят Исус и Отец
едно са сам Исус го
казва. Също така Той
дойде на земята като
се роди в човешка
плът. Така като
стопроцентов човек и
съвършена жертва
пред очите на бог
Отец. Исус даде
живота си на кръста
вместо всеки човек,
който би повярвал в
Неговата жертва.
Затова спасението е
за човеците, а не за
падналите демони. Но
и като 100% Бог имаше
власт да вземе живота
си обратно и
възкръсна, за да
бъдем и ние
очистените от греха
преродени в Него.
pachomius   08.09 15:57
Здравейте,какво
мислите за ересите в
ранното
християнство,които
бяха осъдени на
Вселенските
събори,в частност
арианство и
монофизитизъм.Благо
даря
krasi_vratza   07.09 14:46
IZKAM ,DA POMOLJ ZA
NASARCENIE!
admin   07.09 08:39
Уважаеми, моля
преди да пишете
тук, помислете дали
това си струва да
бъде видяно от
всички. Бъдете благ
ословени!

БЛОГ
 
Детайли за постинга
/Разгледан 1387 пъти/

19.01.2016 -  ognenplamak -  Божието време  
Bookmark and Share

Божието време-У.Нюнс

Жените често питат: “Мъже, какво ви има?” Поради връзката ми с “Women’s Aglow” в Канада, често питам жените: “Жени, какво ви има?” В Едемската градина Бог каза на Сатана, че семето (потомъкът) на Ева “ще му нарани главата”(Битие 3:15). А в Исая 7:14 се казва: “Ето, девица ще зачне и ще роди син, и ще го нарече Емануил”. Защо бяха нужни цели 4.000 години, за да се намери една девица? Жени, какво ви има?

Отговорът е – нищо! Божието точно време няма нищо общо с хората. То зависи само от това, “когато се изпълни времето, Бог изпрати Сина Си, Който се роди от жена, роди се и под закона” (Галатяни 4:4). Съгласуването при Бога е не само съгласуване на волята и желанията Му, но също така и на Неговото точно време.

Всичко при Бога си има своето време. Да вземем например Захарий и Елисавета, които се молеха за дете дълги години. Когато спряха да се надяват, ангел се яви на Захарий и му яви, че ще има син. Както виждате, Бог може и да изчака до момента, в който ще сме готови да се откажем, за да каже: “А сега Аз ще го извърша!”

Обърнете внимание на Йоан Кръстител, техният син, който се роди шест месеца преди Исус. Нима това не беше съвършено синхронизиране? Йоан Кръстител започна своето служение в пустинята, подготвяйки пътя за Господа. Ако се беше родил сто години по-рано, той не би могъл да извърши това, което Бог го бе призвал да извърши.

Позволете да ви разкажа за баща си. Той се оженил за майка ми, когато бил на тридесет и две години. Може би по онова време вече е мислел, че ще бъде лишен от пълноценен семеен живот. Но независимо от това, шестдесет и пет години по-късно моите родители все още бяха щастливо семейство. Те не пропуснаха нищо! Не пришпорвайте Божието време!

И така, за всичко в живота ни си има точно време. В 1934г. аз и годеницата ми решихме да се оженим. През следващите четири години бях затворнически свещеник и непрекъснато пътувах по суша и море. Най-накрая, след четири години ние се оженихме. Можете ли да си представите? Четири години, за да се ожениш! Тази година ние отпразнувахме шестдесетата годишнина от сватбата си. Божието време винаги е точно.

Забелязали ли сте, че за един ден са необходими двадесет и четири часа? Независимо от това какви усилия полагаме, за да се изпълни седмицата са необходими дори дни. Забелязали ли сте, че за една секунда са необходими цели шестдесет секунди? Искате ли да ги ускорите? Бог е установил времето във вселената. Това е много, много важно. Бог е определил и деня, когато Човешкият Син ще се върне. Знаете ли защо не е дошъл все още? Според някои причината за това е, че не сме готови. Но тава не е вярно. Просто не Му е дошло времето. Има един определен ден, в който Той ще дойде и това няма нищо общо с факта дали сме готови или не, дали сме живи или не, дали сме спасени или не.

Спомням си за една книга, писана преди години, според която Христос трябваше да дойде през септември тази година в точно определен момент. Познайте какво ме попита жена ми в единадесет часа на въпросната вечер: “Според кое време трябва да дойде Исус, източно или западно?” Ако сте отвъд океана или в друга страна, знаете, че времето е различно от това във вашата страна. Когато на едно място е вторник, на друго може да е сряда. Когато на едно място часът е десет, ще има друго, на което ще е един. Въпросът не е в деня и часа, който е общ за всички, а в деня и часа лично за нас. Ние трябва да сме готови за Неговото идване по всяко време, защото в Библията се казва, че не знаем нито деня, нито часа (Матей 24:36).

Една от причините понякога Бог да забавя отговора на молитвите ни е, защото отговорите идват на определеното от Него, а не от нас време. Обърнете внимание колко пъти Исус мина покрай хромия, който всеки ден седеше ред Красни врата. Защо не го изцери? Защото Божията цел бе използва Петър и Йоан за това, като свидетелство за Синедриона и израилтяните след смъртта и възкресението на Христа. Помните ли думите, с които Апостол Петър се обърна към хромия? Той му каза: “Погледни ни!” (Деяния 3:4). Петър олицетворяваше живия, възкръснал Христос. Когато Синедрионът го призова, той им зададе следния въпрос: “Какво направихте?” и продължи: “Знаете ли Исус, Когото разпнахте? Бог Го възкреси от мъртвите. Днес Той е жив, а това е доказателство за Неговото присъствие”. Затова трябва да се съобразяваме с Божието време, поради Неговата цел и за Негова слава.

Очаквайки отговора на молитвите си, ние трябва да изпитваме сърцата и умовете си и да молим Бога за специална милост, от която се нуждаем докато чакаме. Обърнете внимание на случката с Лазар. Той бе мъртъв от четири дни. Сърцата на сестрите му бяха съкрушени. Защо Исус не изцери Лазар веднага, след като чу за болестта му? Защото неговото възкресение, по отношение на Божията воля и време, бе различно от това на сина на вдовицата, например. Всички знаеха, че Лазар бе мъртъв и то цели четири дни. Това възкресение показа Божията сила по Неговата воля и време. Не нашето време е важно, а точното Божие време.


Коментари


  « НазадНачало |  Facebook |  Twitter |  Пишете ни |  Условия за ползване на сайта

2007-2018 Copyright © "Двама за Христос". Всички права запазени.   Дизайн: inet-partner.com