Двама за Христос
Към новата версия на dvamazahristos.orgКирилица
PHO
Потребители
Статии
Новини
Съобщения
Margo70   07.12 21:53
Скъпи приятели!
Разбира се, че
доколкото зависи от
нас трябва да се молим
и да се борим за
свободата на
вероизповеданията,
като се включваме в
мирните протести в
неделите.
А утре - събота -
08.12.2018 г. ще
дойдете ли в 18 ч. в
зала България на
концерт по случай
Рождество Христово,
организиран от
протестантските
църкви?
Ariel   13.11 20:38
Ум царува,ум робува и
ум патки пасе -
народна мъдрост
отправена към човека
, който се познае.
Apostol   07.11 20:38
Кажете на вашите
колеги пастори в
града или в
приятелски мрежи и
вероизповедания, че
след 16-ти, ако
закона се приеме
както се гласят
управляващите най
вече, ще се окаже, че е
забранено да
провеждат
богослужения
следващата Неделя,
защото сградите и
помещенията, които
ползват не са със
статут на молитвени
домове с религиозно
ритуална цел и че им е
забранено да
проповядват, защото
нямат богословско
образование в
българско
акредитирано учебно
заведение. По груба
преценка 95 %, ако не и
повече от нашите
църкви трябва да
затворят. Който
наруши закона е
“престъпник”. Ако не
сме активни против
такъв “закон” и не го
изкажем максимално
ясно, силно и по
всички форма и и
неформални начини,
значи сме съгласни с
такава бъдеща
действителност. По
добре по рано да се
събудим, за да не
сежисвестим твърде
късно по време на вече
“законно”
установената
религиозна
диктатура.
Споделяйте с
другите, нашия
стремеж да запазим
свобода си!
admin   30.10 14:32
да, има приятелства и
семейства, но не за
всички хора
DiKrema   09.10 17:38
tezi sre6ti za
nesemeini, koito se
organizirat lqtoto
ima li smisal ot tqh,
sazdavat li se
priqtelstva i
semeistva?
blagovestie   10.09 20:25
Преродени от Духа или
по друг начин казано
възкресени.
blagovestie   10.09 20:23
Прави са да ги
отхвърлят Исус и Отец
едно са сам Исус го
казва. Също така Той
дойде на земята като
се роди в човешка
плът. Така като
стопроцентов човек и
съвършена жертва
пред очите на бог
Отец. Исус даде
живота си на кръста
вместо всеки човек,
който би повярвал в
Неговата жертва.
Затова спасението е
за човеците, а не за
падналите демони. Но
и като 100% Бог имаше
власт да вземе живота
си обратно и
възкръсна, за да
бъдем и ние
очистените от греха
преродени в Него.
pachomius   08.09 15:57
Здравейте,какво
мислите за ересите в
ранното
християнство,които
бяха осъдени на
Вселенските
събори,в частност
арианство и
монофизитизъм.Благо
даря
krasi_vratza   07.09 14:46
IZKAM ,DA POMOLJ ZA
NASARCENIE!
admin   07.09 08:39
Уважаеми, моля
преди да пишете
тук, помислете дали
това си струва да
бъде видяно от
всички. Бъдете благ
ословени!

БЛОГ
 
Детайли за постинга
/Разгледан 1682 пъти/

10.12.2015 -  ognenplamak -  Машинациите на Езавел  
Bookmark and Share

Машинациите на Езавел
Това е един много коварен,нечист и манипулативен дух,с голям спектър на действие.Името и означава-без съпруг(глава),тоест не търпи авторитети-не ги приема и не ги почита.Дори и в църквата тя действа по изключително измамлив начин,като цели да събаря и унищожава служения-главно пророчески!Най –важната и задача е да накара Божиите хора да се поклонят на нейните богове,(т.е.да се извърши духовно прелюбодейство-блудство).Тя стои в основата на много разцепления и объркване в Божия дом!Привидно може да изглежда благочестиво,но това е само една от маските зад които се крие.Истината е,че нейната ,,скромност’’ и ,,смирение’’ са само повърхностни,но нейната природа е-убиец!Тя обича да удря в чувствата,нанасяйки смут и объркване!Любовта и е като на кукувица,а сълзите и-крокодилски! Самсон-Божият Назорей попадна в нейния капан,въпреки че беше предупреден от родителите си. Съд. 14:1 И Самсон слезе в Тамнат и видя в Тамнат една жена от филистимските дъщери.
14:2 И отиде да извести на баща си и на майка си, казвайки: Видях в Тамнат една жена от филистимските дъщери; сега, прочее, вземете ми я за жена.
14:3 А баща му и майка му му рекоха: Няма ли някоя жена между дъщерите на братята ти, или между всичките ми люде, та отиваш да вземаш жена от необрязаните филистимци? А Самсон рече на баща си: Нея ми вземи; защото тя ми е угодна. Нейната съблазнителна и обаятелна натура накараха плътското в Самсон да надделее! Малко по малко той започна да губи чувствителността си спрямо мисията,за която беше роден,точно поради това,че допусна сърцето му да бъде пленено от нея(в случая-Далила)Краят на историята го знаем. Далила беше от друг народ-езичница,което ни говори,че няма нищо общо с Божия народ,и до последно виждаме как се опита да опропасти Самсон,и да угоди на своите хора!Езавел е от друг лагер-този на врага,и тя не изменя на принципите си,а работи усърдно за присвояване и узурпиране на нови територии! Друга характерна черта за този дух е,че обича властта и се цели в ръководни позиции. 3-та кн.царе-
11:1 А цар Соломон залюби, освен Фараоновата дъщеря, много чужденки, моавки, амонки, едомки, сидонки, хетейки,
11:2 от народите, за които Господ каза на израилтяните: Не влизайте при тях, нито те да влизат при вас, за да не преклонят сърцата ви към боговете си. Към тях Соломон се страстно прилепи.
11:3 Имаше седемстотин жени княгини и триста наложници; и жените му отвърнаха сърцето му.
11:4 Защото, когато остаря Соломон, жените му преклониха сърцето му към други богове; и сърцето му не беше съвършено пред Господа неговия Бог, както сърцето на баща му Давида.
11:5 Защото Соломон отиде след Астарта, богинята на сидонците, и след Мелхома {Или: Молох. Виж. ст.7.}, мерзостта на амонците.
11:6 Така Соломон стори зло пред Господа, и не следваше съвършено Господа, както беше сторил баща му Давид.
11:7 В това време Соломон издигна високо мястото на Хамоса, мерзостта на Моава, и на Молоха, мерзостта на амонците, в хълма, който е срещу Ерусалим.
11:8 Така направи и за всичките си чужденки жени, които кадяха и жертвуваха на боговете си.
11:9 А Господ се разгневи на Соломона, понеже сърцето му се отвърна от Господа Израилевия Бог, Който му се яви два пъти,
11:10 и му заповяда за това нещо, да не отива никак след други богове; но той не опази онова, което Господ заповяда. Трябва да сме много бдителни,и да се молим Бог да ни пази от тези капани,в които самият цар Соломон падна !Перверзията и идолопоклонството са любимите оръжия на Езавел,и почти винаги работят заедно! Откр. 2:20 Но имам против тебе това, че търпиш жената Езавел, която нарича себе си пророчица и която учи и прилъгва Моите слуги да блудствуват и да ядат идоложертвено.
2:21 И дадох й време да се покае, но не иска да се покае от блудството си.
2:22 Ето, Аз скоро ще я тръшна на болно легло: и ще туря в голяма скръб ония, които прелюбодействуват с нея, ако се не покаят от нейните с тях дела. Другата задача,с която толкова усърдно се занимава е,да вкара децата на Бог в религия,и да ги държи максимално по-далеч от Святия Дух,и Неговото присъствие(Духовното блудство),защото Езавел мрази помазанието! 3та кн.царе- 16:29 И в тридесет и осмата година на Юдовия цар Аса, се възцари над Израиля Ахаав Амриевият син; и Ахаав Амриевият син царува над Израиля в Самария двадесет и две години.
16:30 А Ахаав, Амриевият син, върши зло пред Господа повече от всичките, които бяха преди него.
16:31 И като, че беше малко това, че ходеше в греховете на Еровоама Наватовия син, при това той взе за жена Езавел, дъщеря на сидонския цар Етваал, и отиде да служи на Ваала и да му се покланя.
16:32 И издигна жертвеник на Ваала във Вааловото капище, което построи в Самария.
16:33 Ахаав направи и ашера; тъй че от всичките Израилеви царе, които бяха преди него, Ахаав извърши най-много да разгневи Господа Израилевия Бог. Виждаме,че съжителството и връзката с този дух води до крах и упадък,които могат да привлекат Божия гняв и да превърнат живота в пустиня-3та кн.царе 17:1. В следващата 18 гл.виждаме как Илия отново се появява пред царя,само че този път с условие да се съберат всички ваалови пророци,ядящи на ЕЗАВЕЛИНАТА СОФРА(ТРАПЕЗА),и малко след това ги ликвидира до един с меча на Духа(изкла ги).Това изкара Езавел от равновесие,и тогава извади другата пушка-ЗАПЛАХА ЗА СМЪРТ!Тя знае много добре,че страхът парализира вярата,и умело борави с него!Илия се уплаши и избяга,но Бог го упази,и не умря от нейната ръка.Трябва да знаем,че винаги когато се задвижим в Бог,ще срещаме опозиция и то не безобидна,но животът ни е в ръката на Господа! В случката с Навутеевото лозе виждаме други характерни черти на тази мръсница-САМОВОЛИЕ ,АРОГАНТНОСТ и ЛИПСА НА МОРАЛ. 3та кх.царе- 21:1 След тия събития, понеже езраелецът Навутей имаше лозе в Езраел, близо до палата на самарийския цар Ахаава,
21:2 Ахаав говори на Навутея казвайки: Дай ми лозето си да го имам за бостан {Еврейски: Градина за зеленчук.}, понеже е близо до къщата ми; и вместо него ще ти дам лозе по-добро от него, или, ако ти се види добре, ще ти дам стойността му в пари.
21:3 А Навутей рече на Ахаава: Да ми не даде Господ да ти дам бащиното си наследство.
21:4 И Ахаав дойде у дома си тъжен и огорчен поради думата, която езраелецът Навутей му каза, като рече: Не ща да ти дам бащиното си наследство. И като легна на леглото си, отвърна лицето си и не яде хляб.
21:5 Тогава жена му Езавел дойде при него та му рече: Защо е духът ти тъжен, та не ядеш хляб?
21:6 А той й каза: Понеже говорейки на езраелеца Навутей рекох му: Дай ми лозето си с пари, или, ако обичаш, ще ти дам друго лозе вместо него; а той отговори: Не ща да ти дам лозето си.
21:7 А жена му Езавел му рече: Царуваш ли ти наистина над Израиля? Стани, яж хляб, и нека е весело сърцето ти; аз ще ти дам лозето на езраелеца Навутей.
21:8 И така, тя писа писма от Ахаавово име, и като ги запечата с печата му, прати писмата до старейшините и благородните, които бяха в града му, живеещи с Навутея.
21:9 В писмата писа, казвайки: Прогласете пост, и поставете Навутея на видно място пред людете;
21:10 и срещу него поставете двама лоши човеци да засвидетелствуват против него казвайки: Ти похули Бога и царя. Тогава го изведете вън и убийте го с камъни, и нека умре.
21:11 И мъжете от града му, старейшините и благородниците, които живееха в града му, сториха според заповедта, която Езавел им бе пратила, според написаното в писмата, които им бе пратила:
21:12 прогласиха пост, и поставиха Навутея на видно място пред людете.
21:13 И двамата лоши човеци влязоха и седнаха пред него; и лошите човеци свидетелствуваха против него, против Навутея, пред людете, казвайки: Навутей похули Бога и царя. Тогава го изведоха вън от града, та го убиха с камъни; и умря.
21:14 После пратиха до Езавел да кажат: Навутей е убит с камъни и умря.
21:15 А като чу Езавел, че Навутей бил убит с камъни и умрял, Езавел рече на Ахаава: Стани, присвои си лозето, което езраелецът Навутей отказа да ти даде с пари; защото Навутей не е жив, но е умрял.
21:16 И като чу Ахаав, че Навутей е умрял, Ахаав стана та слезе в лозето на езраелеца Навутей за да го присвои. За съжаление днес много църкви са със сменен статус-от лозе в градина-от ДУХ в РЕЛИГИЯ,поради намесата на Езавел!Тя обича да консултира водачите,и налага своите схеми на управление,и донякъде успява.Особено голямо удоволствие и доставя,когато убива и елиминира помазаните мъже и жени на Господа(НАВУТЕЕВЦИТЕ-ЗАКОННИТЕ НАСЛЕДНИЦИ).Но Бог не оставя нещата така.Той идва отново с корекция,предупреждение и съд. 3та кн.царе-21:17 Но Господното слово дойде към тесвиеца Илия и рече:
21:18 Стани, слез да посрещнеш Израилевия цар Ахаава, който живее в Самария; ето, той е в Навутеевото лозе, гдето слезе да го присвои.
21:19 И да му говориш казвайки: Така казва Господ: Уби ли ти, а още присвои ли ти? Да му говориш още казвайки: Така казва Господ: На мястото, гдето кучетата лизаха Навутеевата кръв, кучетата ще лижат твоята кръв, да! твоята.
21:20 И Ахаав каза на Илия: Намери ли ме, враже мой? А той отговори: Намерих те, защото ти си продал себе си да вършиш зло пред Господа.
21:21 Ето казва Господ: Аз ще докарам зло върху тебе, ще те измета, и ще изтребя от Ахаава всеки от мъжки пол, както малолетния, така и пълнолетния {Еврейски: Затворения така и свободния.} в Израиля;
21:22 и ще направя дома ти като дома на Еровоама Наватовия син, и като дома на Вааса Ахиевия син, поради раздразнението, с което Ме ти разгневи, като направи Израиля да съгреши.
21:23 Също и за Езавел говори Господ, казвайки: Кучетата ще изядат Езавел при рова на Езраел.
21:24 Който от Ахаавовия род умре в града, него кучетата ще изядат; а който умре в полето, него въздушните птици ще изядат.
21:25 (Никой, наистина, не биде подобен на Ахаава, който продаде себе си да върши зло пред Господа, като го подбуждаше жена му Езавел,…..
ЙУЙ ИДВА! 4 кн.царе-9:1 Тогава пророк Елисей повика един от пророческите ученици та му рече: Препаши кръста си и вземи в ръката си тоя съд с миро та иди в Рамот-галаад;
9:2 и като стигнеш там, подири в същото място Ииуя, син на Иосафата, Намесиевия син; тогава влез при него, дигни го отсред братята му, и въведи го в една вътрешна стая.
9:3 После вземи съда с мирото та го излей на главата му, и речи: Така казва Господ: Помазах те цар над Израиля. Тогава отвори вратата и бягай без да се забавиш.
9:4 И тъй, младежът, младият пророк, отиде в Рамот-галаад.
9:5 И като стигна, ето, военачалниците седяха заедно; и рече: Имам дума към тебе, о военачалниче. И Ииуй рече: Към кого от всички нас? А той каза: Към тебе военачалниче.
9:6 И той стана та влезе в къщата. Тогава пророкът изля мирото на главата му и му рече: Така казва Господ Израилевият Бог: Помазах те цар над Господните люде, над Израиля.
9:7 И ти да поразиш дома на господаря си Ахаава, за да отмъстя върху Езавел за кръвта на слугите Си пророците, за кръвта на всичките Господни слуги.
9:8 Защото целият Ахаавов дом ще бъде изтребен, и ще погубя от Ахаава всеки от мъжки пол, както малолетния, така и пълнолетния {Еврейски: Затвореният така и свободния.} в Израил;
9:9 и ще направя дома на Ахаава както дома на Еровоама, Наватовия син и както дома на Вааса, Ахиевия син.
9:10 А Езавел - кучетата ще я изядат в градския край на Езраел, и не ще да има кой да я погребе. И като отвори вратата, побягна.
9:11 Тогава Ииуй излезе при слугите на господаря си, и един от тях му каза: Всичко добре ли е? Защо е дошъл тоя луд при тебе? Господ издига ново поколение,които ще извършат съдбата Му!Да,в очите на другите те ще изглеждат като луди,но не са!Те са дързостни и смели.
. А той рече: Така и така ми говори, като рече: Така казва Господ: Помазах те цар над Израиля.
9:13 Тогава побързаха, и като взеха всеки дрехата си туриха ги под Ииуя на върха на стълбата, и засвириха с тръба и рекоха: Ииуй се възцари.
Това е поколението,което се възражда и издига-хора,които ходят в динамиката и силата на Духа,ревностни за Божията справедливост!
9:14 Така Ииуй, син на Иосафата, Намесиевият син, направи заговор против Иорама. (А Иорам с целия Израил пазеше Рамот-галаад от сирийския цар Азаил;
9:15 а цар Иорам беше се върнал в Езраел за да се цери от раните които сирийците му бяха нанесли, когато воюваше против сирийския цар Азаил). И рече Ииуй: Ако това е вашето мнение, то да не излезе никой да побегне из града за да отиде и извести това в Езраел.
9:16 Тогава Ииуй се качи на колесницата та отиде в Езраел, защото Иорам лежеше там. И Юдовият цар Охозия бе слязъл да види Иорама.
9:17 И стражът, който стоеше на кулата в Езраел, когато съгледа дружината на Ииуя, като идеше, рече: Виждам една дружина. И рече Иорам: Вземи конник и прати да ги посрещне; и нека рече: С мир ли идеш?
9:18 Отиде, прочее, конник да го посрещне, и рече: Така казва царят: С мир ли идеш? А Ииуй рече: Що имаш ти с мира? обърни се та иди отзаде ми. И стражът извести, казвайки: Пратеникът стигна до тях, но не се връща.
9:19 Тогава изпрати втори конник, който отиде при тях та рече: Така казва царят: С мир ли идеш? А Ииуй отговори: Що имаш ти с мира? обърни се та иди отзаде ми.
9:20 И стражът извести, казвайки: Стигна до тях, но и той не се връща; а карането прилича на карането на Ииуя, Намесиевия син, защото кара като луд. Пророческият огън на Господа е запленяващ,и все повече хора ще прибягват към него!Религиозните окови,в които са били държани,ще рухнат!
4 кн.царе-9:30 Така Ииуй дойде в Езраел и Езавел като чу начерни клепачите на очите си, накити главата си и надникна през прозореца.
9:31 И, като влизаше Ииуй в портата, тя рече: С мир ли идеш, ти Зимриевце, убийцо на господаря си?
9:32 А той подигна лицето си към прозореца и рече: Кой е от към мене? Кой? И надникнаха към него двама трима скопци.
9:33 И рече: Хвърлете я долу. И те я хвърлиха долу; и пръсна от кръвта й по стената и по конете; и той я сгази.
9:34 И като влезе та яде и пи, рече: Идете сега и вижте тая проклета и погребете я, защото е царска дъщеря.
9:35 И отидоха да я погребат, но не намериха от нея освен черепа, нозете и дланите на ръцете.
9:36 И когато се върнаха та му явиха това, той рече: Това е словото, което Господ говори чрез слугата Си тесвиеца Илия, като рече: В градския край на Езраел кучетата ще изядат месата на Езавел;
9:37 и трупът на Езавел в градския край на Езраел ще бъде като гной по лицето на полето, така щото не ще да рекат: Това е Езавел.
Реакцията на Езавел,когато видя пристигането на ,,лудия’’ е все едно,че я поляха с вряла вода!Истината е,че тя се страхува от пророческото помазание,и знае,че то носи нейната смърт!Затова и смени тактиката,като се опита да съблазни Иуй.Тя искаше неговото внимание,и вероятно да водят преговори,но уви-слава на Бога,това не стана!
Хората,с духа на Илия и Иуй винаги ще бъдат посрещани с думите-с мир ли идеш?Ще бъдат третирани като врагове на църквата,но всъщност не са!Те ще донесат Божия баланс в Дома чрез истината на Божието Слово!ТАМ КЪДЕТО Е БОЖИЯТ ДУХ-ТАМ Е СВОБОДА!
Време е църквата в България да се покае за търпимостта и толерирането на Езавел!Пастори-освободете се от страховете си,и не правете компромиси със Словото!Когато забележите,че Езавел вилнее из събранията ви-не и правете кафе,а я стъпчете!Бъдете като Давид-не бягайте от мечки и лъвове,а ги унищожавайте!Пазете стадото,което ви е поверено!Бийте се за него!Бъдете смели,а не посредствени като Ахав!
ГОСПОД ИДВА! 10.12.2015.

Коментари


  « НазадНачало |  Facebook |  Twitter |  Пишете ни |  Условия за ползване на сайта

2007-2018 Copyright © "Двама за Христос". Всички права запазени.   Дизайн: inet-partner.com