Двама за Христос
Към новата версия на dvamazahristos.orgКирилица
PHO
Потребители
Статии
Новини
Съобщения
DiKrema   09.10 17:38
tezi sre6ti za
nesemeini, koito se
organizirat lqtoto
ima li smisal ot tqh,
sazdavat li se
priqtelstva i
semeistva?
blagovestie   10.09 20:25
Преродени от Духа или
по друг начин казано
възкресени.
blagovestie   10.09 20:23
Прави са да ги
отхвърлят Исус и Отец
едно са сам Исус го
казва. Също така Той
дойде на земята като
се роди в човешка
плът. Така като
стопроцентов човек и
съвършена жертва
пред очите на бог
Отец. Исус даде
живота си на кръста
вместо всеки човек,
който би повярвал в
Неговата жертва.
Затова спасението е
за човеците, а не за
падналите демони. Но
и като 100% Бог имаше
власт да вземе живота
си обратно и
възкръсна, за да
бъдем и ние
очистените от греха
преродени в Него.
pachomius   08.09 15:57
Здравейте,какво
мислите за ересите в
ранното
християнство,които
бяха осъдени на
Вселенските
събори,в частност
арианство и
монофизитизъм.Благо
даря
krasi_vratza   07.09 14:46
IZKAM ,DA POMOLJ ZA
NASARCENIE!
admin   07.09 08:39
Уважаеми, моля
преди да пишете
тук, помислете дали
това си струва да
бъде видяно от
всички. Бъдете благ
ословени!

БЛОГ
Редактирай  |  Изтрий
Детайли за постинга
/Разгледан 2166 пъти/

30.05.2015 -  Силните единици работят съвместно  
Bookmark and Share

Тройното въже! Представете си, че висите от върха на скала и едиствения начин да слезете, е като се спуснете надолу с въже. Какво въже ще изберете за вашето спускане? Тънкото, малко въже, което да издържи цялата ви тежест, висяща от скалата или дебелото, състоящо се от три въжета преплетени едно в друго, така че да образуват едно въже? Тройното въже е по-издържливо, нали?

По същия начин Бог е изградил да работят семейните взаимоотношения. Той ни поставя във взаимоотношения, като прави така, че силните единици да работят съвместно, за да оцеляват и да преуспяват...
При здравото съединяване на връзките на взаимоотношение между нас и Бог, съпруг и съпруга, родители и деца, семействата стават силни социални единици, които да са ефективни за Божието царство на земята днес.

Тройното въже е направено да издържа на разтягане и на тежест. Тези дни семейството ми преживява огромен стрес и напрежение, което се отразява на взаимоотношенията по между ни. Въпреки това, като работим върху тях в триъгълника Бог, семейство и деца, ние можем да издържим на изпитанията! Това е добра новина, която носи надежда!

Докато бяхме приятели със съпруга ми, прекарахме доста време заедно, защото искахме да се опознаем повече и да видим дали сме един за друг. Понякога се възхищавах на двойки, които просто се харесваха и се женеха, без да преминават през усилени разговори и размисли, които ние имахме. Веднъж попитах съпруга си за това – защо трябваше да работим толкова усилено преди брака. Отговорът му важи и към днешна дата. Той ми обясни, че през това време ние сме съграждали основата на семейството си и това е полезно, за да може тази основа да издържи за целия ни брачен живот. За нас беше изключително плодотворно да отделимдопълнително време преди брака, за да си отговорим на някои въпроси. Когато една сграда се изгражда припряно икогато основата е излята набързо, тези неща няма да издържат дълго време. С времето скелето ще започне да се руши в резултат на тежестта на сградата и на пагубното влияние на някои елементи. За съжаление често една сграда може да се руши отвътре навън.

Това правило важи и за всеки един от нас. Нашият живот е изграден върху определена основа, върху нея вземаме решения и развиваме надеждите си. Резултатите в живота ни в голяма част зависят от качеството на материалите, които сме поставили при изграждането на основата и на самата сграда. Ако имате приятел или сте се омъжили съвсем скоро - сега е времето да решите какво семейство искате да имате! Сега е времето да определите как вие и съпруга ви ще поставите силна семейна основа. Решенията, които вземаме за личния си живот, брака и семейството са от изключителна важност!

Веднъж чух една история за проповедник, който взел погрешни решения и в резултат на това банкрутирал. В деня, в който се върнал в къщи, за да съобщи това на жена си, видял, че в дома му светлините са изключени. Тя го чакала, стоейки до масата, с приготвена вечеря и запалени свещи. Целунала го. Вече била осъзнала ситуацията и решила вместо да го посрещне с гняв и притеснение да го подкрепи в този труден момент. Казала му, че всичко ще се оправи ако се доверят на Бог и бъдат сплотени. Обещала му да извърви с него този труден път.
Тази съпруга показала една основа, която е изградена по-скоро върху доверието в Бога, отколкото на човека, една основа, която включва прощение и посвещение да обича съпруга си. Това семейство оцеля и издържа, поради посвещението си към тройната любов - към Бог, един към друг и към семейството си. Тяхната основа устоя на суровите изпитания.

Като жени ние имаме скъпоценната възможност да възпитаваме, служим и развиваме хората. Бог ни е дал уникални способности и вродени дарби, които да споделяме със семейството си. Как ще изберем да прекараме живота си, как ще се отнасяме със съпруга си и децата, всичко това влияе и допринася за вида на сградата, която нашето семейство гради. Замисляли ли сте се как думите и отношението ви се отразяват на атмосферата, която създавате в семейството си? Животът ви показва ли модела на възрастен, в който искате един ден вашето дете да се превърне? Търсите ли Бог за подкрепа и сила, така че Той да ви изпълни и да ви направи способни да послужите и на други? Това са въпроси, които трябва да си зададем, и над които да се молим. Когато четем Библията и се молим позволяваме на Бог да ни дава все повече и повече мъдрост да вземаме качествени решения. Това помага на нашето семейство да работим заедно към изграждането на семейство, което да издържа, както тройното въже, устоявайки на времето и обстоятелствата.

Хедър Рос
превод: Таня Владева

Източник: http://www.estir.net/content/view/21/48/

Коментари


  « НазадНачало |  Facebook |  Twitter |  Пишете ни |  Условия за ползване на сайта

2007-2018 Copyright © "Двама за Христос". Всички права запазени.   Дизайн: inet-partner.com