Двама за Христос
Към новата версия на dvamazahristos.orgКирилица
PHO
Потребители
Статии
Новини
Съобщения
Margo70   07.12 21:53
Скъпи приятели!
Разбира се, че
доколкото зависи от
нас трябва да се молим
и да се борим за
свободата на
вероизповеданията,
като се включваме в
мирните протести в
неделите.
А утре - събота -
08.12.2018 г. ще
дойдете ли в 18 ч. в
зала България на
концерт по случай
Рождество Христово,
организиран от
протестантските
църкви?
Ariel   13.11 20:38
Ум царува,ум робува и
ум патки пасе -
народна мъдрост
отправена към човека
, който се познае.
Apostol   07.11 20:38
Кажете на вашите
колеги пастори в
града или в
приятелски мрежи и
вероизповедания, че
след 16-ти, ако
закона се приеме
както се гласят
управляващите най
вече, ще се окаже, че е
забранено да
провеждат
богослужения
следващата Неделя,
защото сградите и
помещенията, които
ползват не са със
статут на молитвени
домове с религиозно
ритуална цел и че им е
забранено да
проповядват, защото
нямат богословско
образование в
българско
акредитирано учебно
заведение. По груба
преценка 95 %, ако не и
повече от нашите
църкви трябва да
затворят. Който
наруши закона е
“престъпник”. Ако не
сме активни против
такъв “закон” и не го
изкажем максимално
ясно, силно и по
всички форма и и
неформални начини,
значи сме съгласни с
такава бъдеща
действителност. По
добре по рано да се
събудим, за да не
сежисвестим твърде
късно по време на вече
“законно”
установената
религиозна
диктатура.
Споделяйте с
другите, нашия
стремеж да запазим
свобода си!
admin   30.10 14:32
да, има приятелства и
семейства, но не за
всички хора
DiKrema   09.10 17:38
tezi sre6ti za
nesemeini, koito se
organizirat lqtoto
ima li smisal ot tqh,
sazdavat li se
priqtelstva i
semeistva?
blagovestie   10.09 20:25
Преродени от Духа или
по друг начин казано
възкресени.
blagovestie   10.09 20:23
Прави са да ги
отхвърлят Исус и Отец
едно са сам Исус го
казва. Също така Той
дойде на земята като
се роди в човешка
плът. Така като
стопроцентов човек и
съвършена жертва
пред очите на бог
Отец. Исус даде
живота си на кръста
вместо всеки човек,
който би повярвал в
Неговата жертва.
Затова спасението е
за човеците, а не за
падналите демони. Но
и като 100% Бог имаше
власт да вземе живота
си обратно и
възкръсна, за да
бъдем и ние
очистените от греха
преродени в Него.
pachomius   08.09 15:57
Здравейте,какво
мислите за ересите в
ранното
християнство,които
бяха осъдени на
Вселенските
събори,в частност
арианство и
монофизитизъм.Благо
даря
krasi_vratza   07.09 14:46
IZKAM ,DA POMOLJ ZA
NASARCENIE!
admin   07.09 08:39
Уважаеми, моля
преди да пишете
тук, помислете дали
това си струва да
бъде видяно от
всички. Бъдете благ
ословени!


Статии
28.05.2010 - Достойна ли е несемейната жена?  Bookmark and Share

/Разгледан 1968/

Ако сте несемейни - тези редове са за вас. Като такива, вие сте изключително способен и надарен източник, който може да повлияе за промяната на света. Вашият потенциал все още не е напълно реализиран.

Като несемейни, твърде рядко сте удостоявани с почит. Затова сега лично аз искам да ви аплодирам! А защо не си попляскате малко и вие? Сигурно не сте го правила досега?...

Искам да фокусирам вниманието ви върху осъществяването на потенциала, който имате в ръцете на Онзи, Който ви е сътворил. Той е живият, любящият Бог, Който още преди Сътворението на света е вдъхнал живот на една велика идея, написвайки името ви върху нея. Всеки от нас, като индивидуална личност притежава способността или да изживее този грандиозен замисъл чрез докосването, оформянето и благословенията на нашия Създател, или да стане жертва на объркващите тактики на врага, изцяло обособен от идеята да ни доведе до гибел и разруха. Този враг, повече от всеки друг атакува, манипулира и изопачава нашата същност, за да постигне това унищожение.

Искам да ви говоря с прямота и откровеност за няколко неща.

В живота ви като несемейни, като че ли има един незнам до колко задаван гласно, колкото по-скоро терзаещ ви отвътре въпрос и това е: „Като несемейна жена дали ще мога някога истински и в пълнота да разбера и изпълня Божието най-възвишено и най-добро за моя живот?” Може би имате чувството, че бракът е първият най-добър избор на Бог за вас, а да си несемеен означава неизбежно да пропуснеш Божието най-добро? Не позволявайте тези лъжи да проникнат в душата ви, защото те противоречат на Божието Слово. Незнам дали някой се е обръщал към вас така, но искам да ви насърча, че всеки семеен може дълбоко да ви се възхищава.

Може би сте фокусирани върху образованието, работата или бизнесът си. Със сигурност прекарвате часове да мечтаете за бъдещето и приятелствата си. В същото време може би сте човек, който въпреки пълното си ежедневие, копнеете и говорите постоянно за своя бъдещ брак. Или пък сте човек, който не се интересува до такава степен от брака и не мисли за това и съвсем нормално движиште нещата в живота си напред. Няма значение, в коя категория сте - вие имате право на един пълноценен живот сега, независимо от това дали ще имате или не брачен партньор. Всяка несемейна жена има много специално място в Божието сърце – ти си Негова дъщеря! Ако сте несемейни, искам да знаете, че Божият най-висш копнеж и промисъл за вашия живот не може да бъде ограничен, възпрепятстван или отменен поради факта, че сте несемейни.

И така, да включа и Библията в моите думи към вас. Искам да избягате от погрешното разбиране, което често стои в основата за объркването на един несемеен човек. То произтича от картината на брачното единство, която Святия Дух е изобразил в Божието Слово.

Метафората за младоженеца и невястата, използвана в Писанието, е показателен пример за изобилния потенциал, който се съдържа във взаимоотношенията, основани на принципите на завета и подържани от дълбока, безкористна любов. В човешки план взаимоотношенията съпруг – съпруга е модел, който ни помага да прозрем духовната интимност, партньорство и плодотворност, които Бог ни предлага чрез близкото ни взаимоотношение с Него. В същото време съм открил, че колкото и възвишено концепцията за младоженеца и невястата да демонстрира Божията любов и посвещение към всички вярващи, тя представлява и предизвикателство към посветените несемейни вярващи. Много от тях се питат дали този Божествен образ по някакъв начин не поставя стандарт, който трябва да постигнем, за да преживеем истинско реализиране в живота, или поне, че то е предпочитаният план на Бог, за да може човек да разбере в пълнота Неговото божествено благоразположение.

Наистина при сътворението Божието намерение за взаимоотношенията, преди безпорядъка, който настъпи като резултат от грехопадението, се разкри с думите Му: „Не е добре за човека да бъде сам” /Битие 2:18/. Тези думи може да накарат някой да мисли, че да си несемеен означава да си недостатъчен, незавършен или неуспешен и провален, но не това послание носи стихът. Божието Слово е категорично относно смисъла, целта и значимостта на живота като несемеен и аз искам да обърна вниманиението ви към това.

Въпреки, че е обичайно според Божия ред хората да влизат в брачен съюз, не е задължително това да се прилага за обсолютно всеки човек и не трябва да става фикс идея за вас и това да отнема съня ви, времето с приятелите, ежедневието, ума и мира ви. Ако не друго, то фактът, че когато сам Бог стана плът, живя като несемеен през целия си живот, е достатъчно доказателство, че не може да се търси библейско оправдание за брака като единствен възможен план на Бог за живота на вярващия. В Божия Син Исус Христос виждаме пример за несемеен зрял човек(Той беше и човек), на 30 години, който живя в чистота и сила и който съвършено изпълни Божията воля и план за живота Си. Писанието ясно разкрива, че животът без брак е също толкова пълноценен и стойностен. Няма причина да загубите надеждата си или да омаловажите фокуса и целта на живота си с мисленето, че ако сте несемейна сте по-малко значима от семейната жена.

Няма нещо, което да ви дисквалифицира като несемейни и да ви лиши от способността да живеете живота на Исус и да извършите Неговата работа тук на земята. Напротив, за семейната жена това е доста по-трудно. В живота на семейната жена се намесват вече и други интереси, задължения към мъжа и деца, работа, пари и всякакви семейни грижи. Приветствайте и се радвайте за положението ви на несемейни в момента. Искам да ви насърча да „прегърнете” живота си като несемейни по такъв начин, че да изпитате на практика колко продуктивен, успешен и удовлетворяващ е живота ти според промисъла на Бог.

Да поговорим и за Божия замисъл за вашия живот. Той иска да имате цел, сила и чистота. Искам да насоча вниманието ви към вас самите. Вие сте „отделна душа”, която лично отговаря пред Бог. Когато станете семейна, нещата се променят. Семейната жена започва да отговаря за мъжа си, децата и тяхното изграждане и т.н. Божието Слово казва в Еклисиаст 3:1-2 „Има време за всяко нещо и срок за всяка работа под небето: време за раждане и време за умиране, време за насаждане и време за изкореняване на насаденото.” Времето, когато още сте несемейни, може да бъде благословен сезон във вашия живот, ако позволите да бъде така. Бог има чудесен план, който далеч надминава всичките ви мисли, надежди или представи. Внимавайте да не го пропуснете, ако не разпознаете сезона си. Бог е решил и е направил да се родите точно тук, сега и в това време и ви е поставил тук, в тази страна, в това семейство, в този период от човешката история с определена цел. Колкото по-бързо откриете съдбата, която Бог има за вас и се включите в нея, толкова по-удовлетворени ще бъдете. Бог има отговор и той е вътре във вас. Какво правите на мястото, където сте посадени? Плодоносни ли сте или непрекъснато мислите, че другите са по-добре?


Вие имате съдба! Не я пропускайте! Дори и желанието ви да се омъжите да е толкова голямо, дайте си време. Време за себе си. Повярвайте ми, това ще е един от най-хубавите моменти в живота ви! Не бъдете от многото несемейни жени, които отчаяно искат да се омъжат и изглеждат толкова нещастни и обезкуражени заради чувството, че никога няма да си намерят „мъжът” в живота.

Прочетете думите на Соломон в Притчи 4:23: „Повече от всичко друго, което пазиш, пази сърцето си, защото от него са изворите на живота.” Бог има за вас не просто нещо добро, а най-доброто! Живейте живота си и очаквайте от Него! И всичко останало ще ви се прибави!

Сега е времето да вземете решение. Застанете смело на мястото, на което се намирате и искайте Бог да ви помогне! Уповавайте на Него, защото Той иска само най-доброто за вас! Животът ви ще стигне до там, докъдето успеете да повярвате!Георги Найденов

снимки: www.sxc.hu

статията е от Естир.нет


Коментари« НазадНачало |  Facebook |  Twitter |  Пишете ни |  Условия за ползване на сайта

2007-2018 Copyright © "Двама за Христос". Всички права запазени.   Дизайн: inet-partner.com