Двама за Христос
Към новата версия на dvamazahristos.orgКирилица
PHO
Потребители
Статии
Новини
Съобщения
Ariel   13.11 20:38
Ум царува,ум робува и
ум патки пасе -
народна мъдрост
отправена към човека
, който се познае.
Apostol   07.11 20:38
Кажете на вашите
колеги пастори в
града или в
приятелски мрежи и
вероизповедания, че
след 16-ти, ако
закона се приеме
както се гласят
управляващите най
вече, ще се окаже, че е
забранено да
провеждат
богослужения
следващата Неделя,
защото сградите и
помещенията, които
ползват не са със
статут на молитвени
домове с религиозно
ритуална цел и че им е
забранено да
проповядват, защото
нямат богословско
образование в
българско
акредитирано учебно
заведение. По груба
преценка 95 %, ако не и
повече от нашите
църкви трябва да
затворят. Който
наруши закона е
“престъпник”. Ако не
сме активни против
такъв “закон” и не го
изкажем максимално
ясно, силно и по
всички форма и и
неформални начини,
значи сме съгласни с
такава бъдеща
действителност. По
добре по рано да се
събудим, за да не
сежисвестим твърде
късно по време на вече
“законно”
установената
религиозна
диктатура.
Споделяйте с
другите, нашия
стремеж да запазим
свобода си!
admin   30.10 14:32
да, има приятелства и
семейства, но не за
всички хора
DiKrema   09.10 17:38
tezi sre6ti za
nesemeini, koito se
organizirat lqtoto
ima li smisal ot tqh,
sazdavat li se
priqtelstva i
semeistva?
blagovestie   10.09 20:25
Преродени от Духа или
по друг начин казано
възкресени.
blagovestie   10.09 20:23
Прави са да ги
отхвърлят Исус и Отец
едно са сам Исус го
казва. Също така Той
дойде на земята като
се роди в човешка
плът. Така като
стопроцентов човек и
съвършена жертва
пред очите на бог
Отец. Исус даде
живота си на кръста
вместо всеки човек,
който би повярвал в
Неговата жертва.
Затова спасението е
за човеците, а не за
падналите демони. Но
и като 100% Бог имаше
власт да вземе живота
си обратно и
възкръсна, за да
бъдем и ние
очистените от греха
преродени в Него.
pachomius   08.09 15:57
Здравейте,какво
мислите за ересите в
ранното
християнство,които
бяха осъдени на
Вселенските
събори,в частност
арианство и
монофизитизъм.Благо
даря
krasi_vratza   07.09 14:46
IZKAM ,DA POMOLJ ZA
NASARCENIE!
admin   07.09 08:39
Уважаеми, моля
преди да пишете
тук, помислете дали
това си струва да
бъде видяно от
всички. Бъдете благ
ословени!


Статии
01.05.2010 - Щастливи и като несемейни  Bookmark and Share

/Разгледан 2075/

Времето, когато още не си семеен, може да бъде благословен сезон в твоя живот, ако ти позволиш да бъде така. Може би си мислиш, че това е проклетия и че аз не разбирам твоето положение. Но аз знам, че Бог има чудесен план за твоя живот, който далеч надминава всички твои мисли, надежди или представи и ти можеш да го пропуснеш, ако не разпознаеш сезона си.
Бог те е поставил тук, в тази страна, в това семейство, в този период от човешката история с определена цел. Колкото по-бързо откриеш съдбата, която Бог има за теб и се включиш в нея, толкова по-удовлетворен ще бъдеш. Отговорът не е извън теб в друг човек или взаимоотношение. Отговорът е вътре в теб. Какво правиш на мястото, където си посаден? Плодоносен и верен ли си там, където се намираш или непрекъснато си мислиш, че в чуждата градина тревата винаги изглежда по-зелена?

Божието време
В Еклисиаст 3:1,2 се казва:

"Има време за всяко нещо и срок за всяка работа под небето: време за раждане и време за умиране, време за насаждане и време за изкореняване на насаденото."

Ние няма да бъдем истински удовлетворени, докато не приемем и не изпълним целта на сезона, в който се намираме в момента.
В годината има четири сезона. Лятото обикновено е най-обичаният сезон: Черно море, почивка, плуване, пътуване и слънце. Всеки сезон си има цел, но на мен любимият сезон ми беше есента. Всички листа се променят, планините и хълмовете са поразително красиви, в преливащите се жълто-кафяви тонове. Това е един Божествен шедьовър от цветове, които изглеждат пълни с огън и живот!
След като се преместих в България и живях тук няколко години, започнах да се страхувам от есента, защото тя идваше само, за да ми напомни, че наближава зимата. Аз мразех зимите в България, защото са толкова студени! Не можех да се наслаждавам на есента, понеже гледах към зимата, която идва след нея и така всъщност се фокусирах върху нещо друго.
Същото се отнася и за нашия живот като несемейни. Много хора се фокусират върху следващия сезон и копнеят за него, а в същото време пропускат сезона, в който се намират.
Бракът, най-вероятно е част от Божия план за твоя живот, особено ако Той ти е дал желание да се ожениш. Помни обаче, че времето за това е в Неговите ръце! Той прави всяко нещо красиво на времето му.
Също както бебето в утробата на майка си има нужда от целите девет месеца, за да се развие, така е и с плановете на Бога в нашия живот. Затова сезоните са толкова важни. Всички сме чували за преждевременно родени бебета и знаем, че има голяма опасност за живота им, ако се родят твърде рано. Бъди търпелив и нека Бог да работи в теб, докато Неговото време настъпи!
Вземи решение да се наслаждаваш на това време в живота си, защото ще го имаш само веднъж! Не стой в къщи депресиран и пълен със самосъжаление заради това, че не си женен. Това само ще увеличи шансовете ти да останеш сам, защото никой не би пожелал да се ожени за такъв човек.

 

Светът непрекъснато се опитва да ни оформи по своя модел, да ни накара да заприличаме на него във всичко. Неговата форма се опитва да ни притиска и този натиск е много реален. Ние трябва да отворим очите си и да видим, че ако живеем по този модел, ще влезем в противоречие със законите на Божието царство, а ние сме призовани да излезем от света във всяко едно отношение.


Римл.12:1,2: "И така, моля ви, братя, поради Божиите милости да представите телата си в жертва жива, свята, благоугодна на Бога като ваше духовно служение. И не се съобразявайте с този свят, но преобразявайте се чрез обновяването на ума си, за да познаете от опит каква е Божията воля, това, което е добро, благоугодно Нему и свършено."

Ние, като християни, сме призовани да не се съобразяваме със светската система, а да се преобразяваме чрез обновяването на ума си. Нашето щастие зависи от начина, по който възприемаме нещата, от убежденията, които формират мисленето и определят начина ни на поведение. Необходимо е да променим мисленето си, за да бъде в съответствие с Божието Слово.
Светът ни притиска да следваме неговия модел, който е повлиян и от културата, установена във всяка нация. Ако не отговориш на тези очаквания, ти се сблъскваш с най-различни реакции на отхвърляне. В някои страни, например, бракът се урежда от родителите. Можеш ли да си представиш родителите ти да избират за кого трябва да се ожениш?
В България, изглежда, двадесет и пет годишната възраст е някаква “магическа” граница. Ако случайно я прекрачиш и не отговориш на очакванията на обществото, към теб започват да настъпват голям натиск и срам. Ние обаче сме призовани да се отърсим от това!
Спомням си първия път, когато посетих тази чудесна страна през 1991 г. Отидох с приятелка в град в южна България, за да посетя една църква. По онова време бях на 35 години и се чувствах щастлива като несемейна. Помолиха ме да кажа нещо накратко. Аз предадох поздрави от моята църква в Щатите и споделих няколко стиха. В края на службата пасторът, който беше много мил човек, с добри намерения и с истинско желание да ми помогне, дойде при мен. Той знаеше, че съм несемейна и ми каза: "Сигурен съм, че можем да намерим някой млад мъж, който ще прояви разбиране към твоята ситуация и ще пожелае да се ожени за теб." Той наистина ми желаеше доброто, но имаше погрешно мислене!

Митове и неправилни концепции
Като несемеен човек ти се сблъскваш с всякакви митове и вярвания от страна на другите, тъй като според преобладаващото мнение несемейното положение е позорно. Ето, например, някои от нещата, които хората са ми казвали, докато съм била несемейна:

• Ти не си завършен, когато си сам. Има нещо, което липсва.
• Нещо не е наред с теб, това е причината да не се омъжваш.
• Още не си стигнала дотам, докъдето трябва.
• Когато срещнеш съпруга си, тогава ще можеш да изпълниш съдбата си.
• Божията съвършена воля за теб не може да бъде осъществена, докато не срещнеш съпруга си.
• Не можеш да бъдеш удовлетворен и щастлив, докато не минеш по пътеката.
• Не мога да разбера защо още не си омъжена, ти си красива и талантлива, защо не можеш да си намериш мъж?

И така, списъкът продължава!
Не позволявай тези лъжи да проникнат в душата ти, защото те противоречат на Божието Слово. Тези митове са нещата, които хората около нас говорят или непрекъснато се опитват да ни намекнат. Но какво трябва да е нашето лично отношение към несемейното положение? Светът не бива да оформя нашето мислене и възгледи! Имаш ли здравословно виждане за този период от живота си? Ти знаеш, че това е само сезон в живота ти, нали? Статистиките сочат, че само малък процент от хората не се женят.
Причината по онова време аз все още да нямам съпруг беше проста: не бях срещнала мъжа, за когото Бог бе определил да се омъжа. Това беше така, понеже в неговия живот имаше обстоятелства, които първо трябваше да се променят. Той дори не е бил спасен, допреди аз да стана на 30 години, а и комунизмът тогава все още беше на власт. Ето защо е изключително важно да дадеш време на Бога. Слава на Исус, аз бях търпелива и Му се доверявах, въпреки че не можех да разбера, защо моят съпруг се бави толкова дълго! Имала съм различни възможности да се омъжа, много преди да срещна съпруга си. Но само защото някой те обича и иска да се ожени за теб, не означава, че той е правилният човек.

Съдба
Не пропускай съдбата си! Дори и желанието ти да се омъжиш да е много голямо, дай си време! Когато срещнеш някого и започнете да развивате взаимоотношения, не правете веднага планове за сватба. Дори не говорете за брак, ако не сте били заедно достатъчно дълго време и нямате добра основа на приятелство и съвместимост. Възможно е да правиш голяма грешка. Ще усещаш натиск от страна на родителите и на приятелите си, но не се оставяй той да те завладее! Бракът е второто по важност решение, което ще направиш в живота си (първото е твоето спасение) и то изисква време и молитва. Търси съвет, когато имаш връзка, защото другите могат да видят неща, за които ти си сляп.
Направи списък с характеристиките, които желаеш твоят партньор да има. Кои са качествата, които очакваш да има? Не говоря за външен вид, а за вътрешен характер. Какви са ценностите, които искаш в твоя партньор? Помни, че на земята няма съвършен човек, но всеки един от нас трябва да се усъвършенства непрекъснато. Този списък от качества би могъл да ти помогне да намериш партньора си и със сигурност ще елиминира много възможности. Не прави компромис със стандартите и убежденията си и Бог ще те възнагради с праведен и богоугоден партньор, създаден в небето точно за теб!
Като пример, мога да изброя някои от качествата, които аз имах в моя списък:

• спасен и кръстен със Святия Дух
• на пълно работно време в служение
• силен водач
• щедър
• верен
• да има умения да общува
• мъж на чест и интегритет
• бърз да се покорява на Господа
• да уважава другите
• мъж на молитва
• девствен
• чувствителен и състрадателен
• да обича децата
• да обича Словото
• да обича хората
• да има Божествена мъдрост
• да не прави компромиси
• да има себеконтрол и дисциплина

А ето и някои лични предпочитания, които бяха в моя списък:

• да има приключенски дух
• чувство за хумор
• да обича да пътува
• да обича да бъде сред природата
• да работи усилено
• да обича музиката

Време за подготовка
Мисли за сезона, когато още не си семеен, като за време на подготовка към следващата стъпка, която Бог има за теб. Трябва да ходиш в покорство на Божия призив в живота си през това време! Той иска ти да си задоволен в Него. Твоята ценност идва от това, че Го познаваш, а не от някакво взаимоотношение, което ще имаш или което мечтаеш да имаш с друг човек.
Аз бях на 39 години, когато се омъжих. Като малка, никога не съм представяла, че ще бъда несемейна толкова години. Ако предварително го знаех, щеше да ми е много по-трудно, но Божията милост беше до мен през целия този сезон от живота ми и аз определено бях потопена в нея. Колкото повече остарявах, толкова по-малко хора имаше, с които можех да свържа живота си. Всички мои приятели, с които бях израснала, не само че вече бяха семейни, но имаха и деца, а някои от тях дори имаха и внуци. Но Божиите пътища са по-високи от нашите. Неговият план за моя живот е бил по-различен от този за повечето останали хора. Всеки един от нас е уникален и Божият план за всеки човек също.
Срещала съм много несемейни хора, които отчаяно са искали да се оженят и са изглеждали толкова нещастни и обезкуражени заради чувството, че никога няма да си намерят партньор в живота. Изобщо не съм се събирала с тях. Аз бях щастлива несемейна и се наслаждавах на всяка една минута от това време! Бях включена в служение, Бог ме използваше и аз пътувах из различни страни по света. Не бих могла да правя това, ако бях семейна.
Възползвай се от ценното време, през което си несемеен. Докато търсиш идеалния партньор, промени фокуса си и работи върху това ти да станеш идеалния партньор! Използвай свободното си време да служиш в църква, да се включиш в доброволно служение, да се изпълваш с Божието Слово.
Не стой сам в къщи и не се отдавай на своето нещастие. Излез навън, запознай се с нови приятели, бъди дружелюбен, както се казва в книгата Притчи.

Чистота
Притчи 4:23: "Повече от всичко друго, което пазиш, пази сърцето си, защото от него са изворите на живота."

Бди над сърцето си, пази го, бъди внимателен на кого го даваш. Планът на Бога за теб е да живееш в чистота и на святост. Направи обет и посвещение да се пазиш сексуално чист, докато се ожениш (омъжиш). Ти си създаден да се отдаваш и да докосваш само един човек и това е твоят брачен партньор, след като се ожениш (омъжиш).
Отново, в Римл.12:1 се казва - да предадем телата си, като жертва жива, свята, благоугодна на Бога. Моето желание винаги е било да се омъжа девствена и да се пазя чиста за съпруга си. Най-големият подарък, който можете да дадете един на друг в първата брачна нощ е дарът на девствеността!
Ако си изкушен - знай, че Библията казва да бягаме от изкушението. Не стой там и не се опитвай да мислиш, а бягай! Повикай някого, на когото можеш да се довериш и който ще се моли с теб и ще ти даде Божествен съвет. Бягай от всяко нещо, което изглежда зло, стой далеч дори от външността на греха.
Несемейното положение е благословен сезон в живота ти. "Уповавай на Господа (за твоя брачен партньор) с цялото си сърце и не се облягай на своя разум, във всичките си пътища признавай Него и Той ще оправя пътеките ти!" Притчи 3:5,6.

Решенията, които взимаш в този сезон от живота си, ще определят бъдещето ти. Търси Него за всяко решение, което вземаш и използвай мъдростта Му. Уповавай на Него, защото Той иска само най-доброто за теб!


Коментари« НазадНачало |  Facebook |  Twitter |  Пишете ни |  Условия за ползване на сайта

2007-2018 Copyright © "Двама за Христос". Всички права запазени.   Дизайн: inet-partner.com