Двама за Христос
Към новата версия на dvamazahristos.orgКирилица
PHO
Потребители
Статии
Новини
Съобщения
Margo70   07.12 21:53
Скъпи приятели!
Разбира се, че
доколкото зависи от
нас трябва да се молим
и да се борим за
свободата на
вероизповеданията,
като се включваме в
мирните протести в
неделите.
А утре - събота -
08.12.2018 г. ще
дойдете ли в 18 ч. в
зала България на
концерт по случай
Рождество Христово,
организиран от
протестантските
църкви?
Ariel   13.11 20:38
Ум царува,ум робува и
ум патки пасе -
народна мъдрост
отправена към човека
, който се познае.
Apostol   07.11 20:38
Кажете на вашите
колеги пастори в
града или в
приятелски мрежи и
вероизповедания, че
след 16-ти, ако
закона се приеме
както се гласят
управляващите най
вече, ще се окаже, че е
забранено да
провеждат
богослужения
следващата Неделя,
защото сградите и
помещенията, които
ползват не са със
статут на молитвени
домове с религиозно
ритуална цел и че им е
забранено да
проповядват, защото
нямат богословско
образование в
българско
акредитирано учебно
заведение. По груба
преценка 95 %, ако не и
повече от нашите
църкви трябва да
затворят. Който
наруши закона е
“престъпник”. Ако не
сме активни против
такъв “закон” и не го
изкажем максимално
ясно, силно и по
всички форма и и
неформални начини,
значи сме съгласни с
такава бъдеща
действителност. По
добре по рано да се
събудим, за да не
сежисвестим твърде
късно по време на вече
“законно”
установената
религиозна
диктатура.
Споделяйте с
другите, нашия
стремеж да запазим
свобода си!
admin   30.10 14:32
да, има приятелства и
семейства, но не за
всички хора
DiKrema   09.10 17:38
tezi sre6ti za
nesemeini, koito se
organizirat lqtoto
ima li smisal ot tqh,
sazdavat li se
priqtelstva i
semeistva?
blagovestie   10.09 20:25
Преродени от Духа или
по друг начин казано
възкресени.
blagovestie   10.09 20:23
Прави са да ги
отхвърлят Исус и Отец
едно са сам Исус го
казва. Също така Той
дойде на земята като
се роди в човешка
плът. Така като
стопроцентов човек и
съвършена жертва
пред очите на бог
Отец. Исус даде
живота си на кръста
вместо всеки човек,
който би повярвал в
Неговата жертва.
Затова спасението е
за човеците, а не за
падналите демони. Но
и като 100% Бог имаше
власт да вземе живота
си обратно и
възкръсна, за да
бъдем и ние
очистените от греха
преродени в Него.
pachomius   08.09 15:57
Здравейте,какво
мислите за ересите в
ранното
християнство,които
бяха осъдени на
Вселенските
събори,в частност
арианство и
монофизитизъм.Благо
даря
krasi_vratza   07.09 14:46
IZKAM ,DA POMOLJ ZA
NASARCENIE!
admin   07.09 08:39
Уважаеми, моля
преди да пишете
тук, помислете дали
това си струва да
бъде видяно от
всички. Бъдете благ
ословени!


Статии
14.01.2010 - "Да спасим семейството!" - Желязко Шопов  Bookmark and Share

/Разгледан 2102/

ДА СПАСИМ СЕМЕЙСТВОТО

Желязко Шопов

 

Много хора казват на майтап: „Жена ти да не ти е  роднина!” Но човек казва какво мисли или когато е пиян, или на майтап. Да, жена ти не ти е  роднина, тя е много повече от близка – тя е част от самия теб. Така каза и Адам – „Тя е кост от костите ми и плът от плътта ми”. А апостол Павел добавя: „Така са длъжни и мъжете да любят жените си както своите тела.” Само че проблемът на много мъже е и този, че не обичат своите тела. Не ги къпят редовно, не си мият зъбите, не си перат чорапите от мързел и около тях се носи страшна миризма. Други тровят телата си с прекалени дози алкохол, с наркотици, нараняват ги съзнателно. Те не могат да обичат и жените си, защото не обичат себе си. Но има и други, които хранят своето тяло, парфюмират го, грижат се за него, къпят го, обличат го в изискани дрехи, мият редовно зъбите си, но отношението към жените им съвсем не е такова. За тях жената е враг, слугиня, сексуална играчка, но не и човек. Но Библията казва „И Бог сътвори човека по Своя образ, по Божия образ го сътвори,мъжки и женски пол ги сътвори.” Следователно и жената също е човек. И има нуждите на всеки човек – от уважение, разбиране, помагане. Защото няма мъжка и женска работа -  има дом има и домашна работа, която трябва да се върши, защото иначе се натрупва и ако не си помагат двамата, а я върши само единия – той ще се преумори, а другия ще почива на гърба му. Но Божието желание не е това. Бог създаде жената като подходящ помощник на мъжа. Тоест те трябва да вършат нещата заедно, да си помагат, за да може и двамата да имат време за почивка. Да отделят време за себе си.

Другото е егоизъм – А егоизмът не е от Бога, а от дявола, който е ”Бащата на лъжата„ и гледа „да излъже, да заколи и да погуби.”

Така че, ако не си женен и мотивът ти за женитба е този – да имаш домашна прислужница, а не подходящ помощник, по – добре не се жени. Този мотив е неправилен. Друг неправилен мотив за женитба е да търсиш богата, красива, известна личност, защото по-късно можеш да срещнеш по-богата, по-красива, по-известна личност и конфликтът е неизбежен. Друг неправилен мотив е на аптекарските везни. Аз ще и дам толкова, за да получа от нея толкова.Това е толкова глупаво, защото никога не казваме на тялото си – днес ще те храня, утре няма, освен по икономически проблеми понякога. Защото връзката между мъжа и жената е образ на връзката между Христос и църквата . „ Защото никой никога не е намразил своето тяло, а го храни и се грижи за него, както и Христос за църквата, понеже сме части на Неговото тяло /от Неговата плът и от Неговите кости.” Апостол Павел казва -„ТАЗИ ТАЙНА Е ГОЛЯМА!” Наистина толкова години търсиш и изведнъж намираш.

И от съвсем непознат човек тя се превръща в най- близкия ти, защото е част от теб, защото е твоето ребро, което толкова ти е липсвало. Защото си сключил завет с нея. А заветът не е договор с клаузи – завета е отдаденост, да дадеш всичко на другия и материално, и внимание, и уважение, и помощ. И този завет се подпечатва с кръвта на първата брачна нощ. Затова Бог даде и хименната ципа на жената . Да бъде запазена за този, който я обича. Затова не трябва да има по-близък човек за мъжа от жената. Защото те са части от едно тяло. Затова мъжът трябва да се отдалечи от майка си и баща си – тоест от най- близките и да даде цялото си внимание на жената и дома. Но поради коравосърдечието на много мъже – казва  Исус Христос са се появили разводите. Коравосърдечие  - това е липса на обич, внимание заради егоизма на грешната човешка природа. Заради този егоизъм много жени не уважават мъжете си,не ги почитат,не ги уважават,подиграват им се,навикват ги  а Божието писание предписва  „Жени покорявайте се на своите мъже като длъжност към Господа” Като длъжност към Господа. Разбира се всеки има недостатъци  но когато се чувстваш част от мъжа си ти прощаваш, учиш се на дълготърпение, себеубоздание, милост. Защото любовта покрива множество грешки, така че няма несходство на характери – ИМА ЕГОИЗЪМ –нежелание за промяна. Единственото, което Исус не толерира е прелюбодеството –изневярата в семейството, защото това е предатетелство към другия. Тогава вече дефакто семейството не съществува, затова двамата имат право на развод, на раздяла.Така че тия модерни взаимоотношения в някои семейства не са нищо друго освен стария грях. Библията има ясно отношение и към секса преди брака, като го нарича блудство и секса по време на брака с друг човек и го нарича прелюбодейство. Затова нека се върнем към стандартите на Божието Слово. Към чистота на взаимоотношенията мъж –жена вложени от Създателя. Нека издигнем семейството, което е толкова наранено и съсипано. Нека няма повече извънбрачно съжителство, което в очите на Бог е блудство. Нека първите мъже на страната, безнесмени, изтъкнати личности да покажат пример в това отношение. Защото за да има морал в тази страна трябва да има морал в семействата. Нека младежите разберат, че има само една жена или един мъж за тях и предбрачния секс ще им донесе само проклятия. Нека всички които държат на морала християни, мюсолмани, евреи – да спасим семейството в България.

Хората се нуждаят от подготовка преди да сключат брак. Затова трябва да се изучават Божиите писания – Мъжът трябва да бъде подготвен за глава на семейството, да бъде свещеник в семейството си  - тоест да се моли, да ходатайства пред Бога за жена си и децата си и да издига Божиите стандарти в семейството. Да учи жена си на Божието Слово. Но как ще стане това ако самият той не го познава. Защото няма истинско семейство, ако между мъжът и жената не е Исус. Затова  църквите трябва да подготвят хората за семейството. Мъжете – как да обичат жените си, жените как да се покоряват на своите мъже. Защото има два милиона самотни хора в България. Всеки пети българин.

Ето и материали за четене и размишление – ред по ред.

ПОСЛАНИЕ КЪМ ЕФИСЯНИТЕ глава 5 стихове 22 до края

ПОСЛАНИЕ КЪМ КОЛОСЯНИТЕ глава 3 стих 5-7 стихове 18- 22

ПЪРВО КОРИНТЯНИ глава 6 стихове 12- до края ,глава 7

ПЪРВО ПОСЛАНИЕ НА АПОСТОЛ ПЕТЪР глава2 стих 11, глава 3 стихове 1- 8  БИТИЕ глава1 стих26-28, глава 2 стихове 23-до края .

 

Така че,не може да бъде християнин този, който не обича жена си и християнка  - тази която не почита мъжа си. Защото жената произлезе от мъжа. Самото име ЖЕНА означава – от мъжа бе взета.

И БОГ ДА НИ ПОМАГА ДА СПАСИМ СЕМЕЙСТВОТО В БЪЛГАРИЯ. АМИН!!!!


Коментари« НазадНачало |  Facebook |  Twitter |  Пишете ни |  Условия за ползване на сайта

2007-2018 Copyright © "Двама за Христос". Всички права запазени.   Дизайн: inet-partner.com