Двама за Христос
Към новата версия на dvamazahristos.orgКирилица
PHO
Потребители
Статии
Новини
Съобщения
Ariel   13.11 20:38
Ум царува,ум робува и
ум патки пасе -
народна мъдрост
отправена към човека
, който се познае.
Apostol   07.11 20:38
Кажете на вашите
колеги пастори в
града или в
приятелски мрежи и
вероизповедания, че
след 16-ти, ако
закона се приеме
както се гласят
управляващите най
вече, ще се окаже, че е
забранено да
провеждат
богослужения
следващата Неделя,
защото сградите и
помещенията, които
ползват не са със
статут на молитвени
домове с религиозно
ритуална цел и че им е
забранено да
проповядват, защото
нямат богословско
образование в
българско
акредитирано учебно
заведение. По груба
преценка 95 %, ако не и
повече от нашите
църкви трябва да
затворят. Който
наруши закона е
“престъпник”. Ако не
сме активни против
такъв “закон” и не го
изкажем максимално
ясно, силно и по
всички форма и и
неформални начини,
значи сме съгласни с
такава бъдеща
действителност. По
добре по рано да се
събудим, за да не
сежисвестим твърде
късно по време на вече
“законно”
установената
религиозна
диктатура.
Споделяйте с
другите, нашия
стремеж да запазим
свобода си!
admin   30.10 14:32
да, има приятелства и
семейства, но не за
всички хора
DiKrema   09.10 17:38
tezi sre6ti za
nesemeini, koito se
organizirat lqtoto
ima li smisal ot tqh,
sazdavat li se
priqtelstva i
semeistva?
blagovestie   10.09 20:25
Преродени от Духа или
по друг начин казано
възкресени.
blagovestie   10.09 20:23
Прави са да ги
отхвърлят Исус и Отец
едно са сам Исус го
казва. Също така Той
дойде на земята като
се роди в човешка
плът. Така като
стопроцентов човек и
съвършена жертва
пред очите на бог
Отец. Исус даде
живота си на кръста
вместо всеки човек,
който би повярвал в
Неговата жертва.
Затова спасението е
за човеците, а не за
падналите демони. Но
и като 100% Бог имаше
власт да вземе живота
си обратно и
възкръсна, за да
бъдем и ние
очистените от греха
преродени в Него.
pachomius   08.09 15:57
Здравейте,какво
мислите за ересите в
ранното
християнство,които
бяха осъдени на
Вселенските
събори,в частност
арианство и
монофизитизъм.Благо
даря
krasi_vratza   07.09 14:46
IZKAM ,DA POMOLJ ZA
NASARCENIE!
admin   07.09 08:39
Уважаеми, моля
преди да пишете
тук, помислете дали
това си струва да
бъде видяно от
всички. Бъдете благ
ословени!


Статии
24.11.2009 - "Сексът - начин на употреба" - статия от Желязко Шопов  Bookmark and Share

/Разгледан 1964/СЕКСЪТ - НАЧИН НА УПОТРЕБА

Сексът не е нито гимнастика, нито средство единствено за продължаване на рода. Сексът не служи за изнудване нито манипулиране на другия. Сексът не е насилие над личността, нито тежко бреме. Сексът не е хамалогия, а наслада. Защото сексът не е приумица на човека, а това му е вложено от Създателя. Бог, Който е сътворил човека, е вложил и тази потребност у него. В секса няма нищо лошо. Това е пълното сливане на телата на мъжа и жената. Това е и целта на Бог – двамата да станат едно тяло. Защото те са създадени един за друг. „А човекът каза: Тази вече е кост от костите ми и плът от плътта ми. Тя ще се нарече жена, защото от мъжа е взета.”

За да се съедини човек със своята половина трябва да направи няколко важни неща. Първо човек трябва да се раздели със своите родители. Да излезе от старото гнездо и да създаде ново. ”Затова ще остави човек баща си и майка си ще се превърже към жена си.” Това не означава повече да не се грижиш за родителите си, да ги зарежеш, не, това означава, че след Бог – Твоят Създател на първо място в живота ти да бъде твоята съпруга. Как ще се прилепиш към нея? Като и помагаш. Когато няма мъжка и женска работа. Когато имаш време за нея - да я изслушаш, да общувате заедно. Да се наслаждавате заедно – на природните красоти, на концерти театри и филми, на кафе или просто се наслаждавате на телата си. Когато чувстваш нейната болка и нужда, нейният проблем като свой. Когато правите това и двамата, вие ще се прилепите един към друг. Едва когато изпълните тези условия, когато се обичат душите ви тогава ще стане и следващата стъпка. И те ще бъдат една плът – пълно сливане.

Това може да стане единствено в законното семейство с църковен и граждански брак. Само в такова семейство Бог е заръчал благословение и щастие. Сексът във други връзки носи само проклятия и нещастие. Сексът преди брака се нарича блудство. Ето какво пише апостол Павел – „ А относно това което ми писахте,добре е човек да не се докосва до жена, но за да се избягват блудствата всеки мъж нека има своя си жена и всяка жена нека има свой мъж.” От това, което пише апостол Павел става ясно, че тези въпроси са вълнували и тогавашните хора и те винаги ще вълнуват човека. Защо той пише, че е добре човек да не се докосва до жена – не защото мрази жените, а защото това е много, много отговорно. Как искаш да правиш секс с някой, с който се познаваш от половин час в бара. Без да го познаваш, без да имаш духовна, душевна връзка с него? Дори и да извършвате голи някъде въртеливи и постапателни движения, те нямат нищо общо с красотата и насладата на истинския секс - на прекрасното общуване на телата. Там е страстта, греха и срама. Когато всичко е законно – в семейството - няма страх нито срам, няма обида и разочарования. а иначе” страстта ражда грях, а като се развие напълно ражда смърт.”

Защо казваме че има толкова аборти, удушени бебета в контейнерите. Причина затова е разврата и псевдосвободата, които се толерират.Това е бунта срещу стандартите на Бог. Какво да кажем за прелюбодействата - предателството към семействата. Неуважението към партньора. За изневярата могат да се изтъкнат много причини, но една е истинската – егоизмът.

Но това е друга тема, а аз ще продължа със секса в семейството. Ето какво пише апостол Павел по-нататък в Първо Коринтяни глава 7-ма, стих 3-ти: “Мъжът нека има с жената дължимото към нея сношение, подобно и жената с мъжа.” В много тъй наречени семейства мъжът и жената спят отделно на различни легла, а понякога и в различни стаи. Но това е нередно. Те трябва цяла нощ да са заедно, да се наслаждават на телата си, да се топлят и да правят секс. С това показват, че са едно цяло. Апостол Павел пише – дължимото към нея сношение – значи мъжът е задължен към жена си да и обръща внимание. Жената също е длъжна да отвръща на ласките, дори да бъде активна, защото сексът е много важен за мъжа. Това не може да стане ако той е груб с нея през целия ден, ако не я зачита като човек, ако не я разбира или ако търси щастие извън семейството. Това може да стане само ако се обичат сърцата и душите им. Тогава мозъкът изпраща команда и сексът е превъзходен. Апостолът продължава – „Жената не владее своето тяло, а мъжът, така и мъжът не владее своето тяло, а жената..” Както виждаме сексът е свобода, радост, наслада и за двамата, а не егоистично поведение на един от двамата. Мъжът и жената трябва да се отпуснат, да се доверят един на друг. Това е пълното сливане – и двамата да стигнат до пълно задоволяване на тази своя потребност. Това е много важно за семейството.

Апостол Павел продължава : „Не се лишавайте един друг от съпружеско сношение, освен ако бъде по съгласие за малко време, за да се предавате на молитва. И пак бъдете заедно, да не би Сатана да ви изкушава чрез вашата невъзможност да се въздържате.” Единствено молитвата, и то по взаимно съгласие и заедно, е по- важна от секса. Това е написано за тези, които се правят на толкова духовни,че зарязват другия, а това не трябва да бъде така. И аз мисля, че ако разберем тези неща, ако влезем в плана на Нашия Създател – Нашия Татко ние ще бъдем щастливи и няма да се налага да ходим при психотерапевти защото най- големия враг на брака е ЕГОИЗМЪТ.

„Любовта дълго търпи и е милостива. Любовта не завижда, любовта не се превъзнася,не се гордее, не безобразничи,не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло,не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината, всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи. Любовта никога не отпада.” 1-во Коринтяни, 13 глава стих 4 -8.

А относно блудството прочетете 1во Коринтяни, глава 6 стих 12 – до края.

ЗА СЛАВА НА БОГА!

Желязко Шопов 

Коментари« НазадНачало |  Facebook |  Twitter |  Пишете ни |  Условия за ползване на сайта

2007-2018 Copyright © "Двама за Христос". Всички права запазени.   Дизайн: inet-partner.com