Двама за Христос
Към новата версия на dvamazahristos.orgКирилица
PHO
Потребители
Статии
Новини
Съобщения
Margo70   07.12 21:53
Скъпи приятели!
Разбира се, че
доколкото зависи от
нас трябва да се молим
и да се борим за
свободата на
вероизповеданията,
като се включваме в
мирните протести в
неделите.
А утре - събота -
08.12.2018 г. ще
дойдете ли в 18 ч. в
зала България на
концерт по случай
Рождество Христово,
организиран от
протестантските
църкви?
Ariel   13.11 20:38
Ум царува,ум робува и
ум патки пасе -
народна мъдрост
отправена към човека
, който се познае.
Apostol   07.11 20:38
Кажете на вашите
колеги пастори в
града или в
приятелски мрежи и
вероизповедания, че
след 16-ти, ако
закона се приеме
както се гласят
управляващите най
вече, ще се окаже, че е
забранено да
провеждат
богослужения
следващата Неделя,
защото сградите и
помещенията, които
ползват не са със
статут на молитвени
домове с религиозно
ритуална цел и че им е
забранено да
проповядват, защото
нямат богословско
образование в
българско
акредитирано учебно
заведение. По груба
преценка 95 %, ако не и
повече от нашите
църкви трябва да
затворят. Който
наруши закона е
“престъпник”. Ако не
сме активни против
такъв “закон” и не го
изкажем максимално
ясно, силно и по
всички форма и и
неформални начини,
значи сме съгласни с
такава бъдеща
действителност. По
добре по рано да се
събудим, за да не
сежисвестим твърде
късно по време на вече
“законно”
установената
религиозна
диктатура.
Споделяйте с
другите, нашия
стремеж да запазим
свобода си!
admin   30.10 14:32
да, има приятелства и
семейства, но не за
всички хора
DiKrema   09.10 17:38
tezi sre6ti za
nesemeini, koito se
organizirat lqtoto
ima li smisal ot tqh,
sazdavat li se
priqtelstva i
semeistva?
blagovestie   10.09 20:25
Преродени от Духа или
по друг начин казано
възкресени.
blagovestie   10.09 20:23
Прави са да ги
отхвърлят Исус и Отец
едно са сам Исус го
казва. Също така Той
дойде на земята като
се роди в човешка
плът. Така като
стопроцентов човек и
съвършена жертва
пред очите на бог
Отец. Исус даде
живота си на кръста
вместо всеки човек,
който би повярвал в
Неговата жертва.
Затова спасението е
за човеците, а не за
падналите демони. Но
и като 100% Бог имаше
власт да вземе живота
си обратно и
възкръсна, за да
бъдем и ние
очистените от греха
преродени в Него.
pachomius   08.09 15:57
Здравейте,какво
мислите за ересите в
ранното
християнство,които
бяха осъдени на
Вселенските
събори,в частност
арианство и
монофизитизъм.Благо
даря
krasi_vratza   07.09 14:46
IZKAM ,DA POMOLJ ZA
NASARCENIE!
admin   07.09 08:39
Уважаеми, моля
преди да пишете
тук, помислете дали
това си струва да
бъде видяно от
всички. Бъдете благ
ословени!


Статии
26.08.2009 - Как да вземаме решения  Bookmark and Share

/Разгледан 1968/

КАК ДА ВЗЕМАМЕ РЕШЕНИЯ

Рик Шелтън

 

Всичко, което си днес, е резултат от решенията, които си правил в миналото. Решенията, които вземаш днес, ще определят бъдещето ти. Бог в своя промисъл е положил пътека пред теб, но Той дава и правото да решиш дали да вървиш по нея или не. В крайна сметка, Бог е оставил съдбата ни в собствените ни ръце. Необходимо е да поемеш отговорността за собствената си съдба. Именно за това са толкова важни решенията, които вземаш всеки ден. Второзаконие 30:19,20 казва: "Извиквам небето и земята да свидетелстват днес, че положих пред теб живот и смърт, благословения и проклятия; затова, избери живота, за да живеете ти и твоите наследници и да обичате Господ вашия Бог, да се покорявате на гласа Му..."

Ако не вземеш решение да вървиш по правилната посока, неизбежно ще тръгнеш в грешната! И в двата случая вземаш решения. Въз основа на тези решения, или на липсата на решения, ще бъдат определени резултатите в живота ти.

Има пет стъпки в процеса на вземане на решения, които ще ти помогнат да откриеш правилните решения. Ако вече знаеш как става това, но не си пожълнал добрите резултати, не се отчайвай, защото на времето си ще пожънеш! Ние не търсим бързи резултати, а крайният резултат!

Първата стъпка - и една от най-важните - е да се разбере и осмисли проблема. Много хора вземат грешни решения, просто защото не разбират ситуацията.Често трудността е вътрешен проблем, който се изявява външно. Първо трябва да погледнеш вътре в себе си, за да видиш дали Бог не иска да направиш промени там. Не може правилно да се диагностицира проблем ако се гледа само по повърхността. Коренът често пъти лежи по-дълбоко. Именно тук играе важната си роля молитвата и зависимостта от Святия Дух.

След като си идентифицирал проблема, следващата стъпка е да се търси решение. Това е един от ключовите моменти. Когато забележиш дадена ситуация и разбереш естеството и, трябва незабавно да се премине към търсене на решения!  Отговорите няма да дойдат, освен ако не ги потърсиш, а няма да можеш да ги откриеш, ако постоянно гледаш към проблема. Някои хора са в концентрирани само върху дадената ситуация и проблемите, без да откъсват очи от тях.

Когато търсим решения трябва да изброим и премислим всички алтернативи. Вземането на решение е процес. Това не става бързо. Когато търсиш решенията, направи си списък с възможностите и не отхвърляй никоя от тях прибързано. Може неволно да отхвърлиш нещо, което всъщност да си струва, макар и на пръв поглед да не изглежда като възможност за решение. Някои хора са с такъв характер, че вместо да обмислят нещата, се втурват в първото попаднало им нещо, което изглежда като приемливо решение на създалата се ситуация. Тази практика обаче може да доведе до сериозни пропуски и грешни решения.

На четвърто място, трябва да направиш своя избор. Идва момент, когато трябва да действаш решително по един или друг  начин. За това е необходима смелост. Един окуражаващ фактор в процеса е, че няма съвършени решения! Решенията са плод на разсъждения и размисъл, използвайки житейска мъдрост и слушане от Бог. Обаче слушането от Бог е субективен фактор, защото то преминава през твоя мисловен процес и емоциите ти.

Щом веднъж стигнеш до някакво решение, трябва да вземеш избора и да тръгнеш в тази посока! Иначе ще живееш в нерешителност през целия си живот. Не трябва да се позволи на страха от вземане на грешно решение да ти попречи да направиш своя избор.

Последния етап - Щом си взел решението, трябва незабавно да предприемеш действия, с които да го потвърдиш, да ходиш в това решение. Решенията ти няма да се реализират от само себе си. Трябва да има съответните действия! В началото обикновено са малки стъпки. Всичко започва постепенно. Библията ни казва да не презираме денят на малкото начало /Зах. 4:10/ Трябва да започнеш да правиш стъпки в посока на избраното решение. Не отлагай! Само действията могат да превърнат взетото решение в реалност.

Бъди внимателен да не приемеш манталитета на жертва и поражение, обвинявайки други  за собствените си проблеми. Животът може да ти е предложил много трудности, но ти си това, което си, в резултатна решенията, които си вземал, докато си се справял с тези проблеми. Не се самообвинявай за направени грешки в миналото!

Не вземай решения, когато си изморен, гладен или депресиран, в унил дух. В подобни моменти проблема изглежда непреодолим. Виж Илия. Той беше направил велики неща, но когато се измори и огладня, толкова се депресира, че не искаше даже да живее вече. Преди Бог да му проговори, Той му изпрати ангел, който да го нахрани и да му помогне да си отпочине, за да бъде достатъчно свеж и бодър, за да приеме Божието слово / 1 Царе 19:4-9/. Трябва да си в състояние да вземеш решение на базата на вътрешно убеждение, а не на емоции.

Вземи контрол в живота си - не в своята си сила, но чрез предаване на Святия Дух. Той ще ти помогне да разбереш Библията, какво тя има да каже лично за теб, и как да живееш живота си по угоден на Бог начин. Не Го обвинявай за това, което ти се случва или не ти се случва! Твоите решения управляват твоята съдба!

Галатяни 6:7,9 казва "не се лъжетее, Бог не е за подиграване, защото каквото посее човек, това и ще пожъне. И нека не се измаряме да вършим добро, защото като дойде време ще пожънем, ако не отпада сърцето ни."

Решенията, които вземаш сега, са като семе. Тези семена ще донесат жетва в живота ти - добра или лоша - според това какъв вид семена си посял или, с други думи, какви решения си вземал. Помни, Бог е поставил пред теб живот и смърт, благословения и проклятия. Избери живота!

 


Коментари« НазадНачало |  Facebook |  Twitter |  Пишете ни |  Условия за ползване на сайта

2007-2018 Copyright © "Двама за Христос". Всички права запазени.   Дизайн: inet-partner.com