Двама за Христос
Към новата версия на dvamazahristos.orgКирилица
PHO
Потребители
Статии
Новини
Съобщения
Ariel   13.11 20:38
Ум царува,ум робува и
ум патки пасе -
народна мъдрост
отправена към човека
, който се познае.
Apostol   07.11 20:38
Кажете на вашите
колеги пастори в
града или в
приятелски мрежи и
вероизповедания, че
след 16-ти, ако
закона се приеме
както се гласят
управляващите най
вече, ще се окаже, че е
забранено да
провеждат
богослужения
следващата Неделя,
защото сградите и
помещенията, които
ползват не са със
статут на молитвени
домове с религиозно
ритуална цел и че им е
забранено да
проповядват, защото
нямат богословско
образование в
българско
акредитирано учебно
заведение. По груба
преценка 95 %, ако не и
повече от нашите
църкви трябва да
затворят. Който
наруши закона е
“престъпник”. Ако не
сме активни против
такъв “закон” и не го
изкажем максимално
ясно, силно и по
всички форма и и
неформални начини,
значи сме съгласни с
такава бъдеща
действителност. По
добре по рано да се
събудим, за да не
сежисвестим твърде
късно по време на вече
“законно”
установената
религиозна
диктатура.
Споделяйте с
другите, нашия
стремеж да запазим
свобода си!
admin   30.10 14:32
да, има приятелства и
семейства, но не за
всички хора
DiKrema   09.10 17:38
tezi sre6ti za
nesemeini, koito se
organizirat lqtoto
ima li smisal ot tqh,
sazdavat li se
priqtelstva i
semeistva?
blagovestie   10.09 20:25
Преродени от Духа или
по друг начин казано
възкресени.
blagovestie   10.09 20:23
Прави са да ги
отхвърлят Исус и Отец
едно са сам Исус го
казва. Също така Той
дойде на земята като
се роди в човешка
плът. Така като
стопроцентов човек и
съвършена жертва
пред очите на бог
Отец. Исус даде
живота си на кръста
вместо всеки човек,
който би повярвал в
Неговата жертва.
Затова спасението е
за човеците, а не за
падналите демони. Но
и като 100% Бог имаше
власт да вземе живота
си обратно и
възкръсна, за да
бъдем и ние
очистените от греха
преродени в Него.
pachomius   08.09 15:57
Здравейте,какво
мислите за ересите в
ранното
християнство,които
бяха осъдени на
Вселенските
събори,в частност
арианство и
монофизитизъм.Благо
даря
krasi_vratza   07.09 14:46
IZKAM ,DA POMOLJ ZA
NASARCENIE!
admin   07.09 08:39
Уважаеми, моля
преди да пишете
тук, помислете дали
това си струва да
бъде видяно от
всички. Бъдете благ
ословени!


Статии
27.08.2008 - НЕСЕМЕЕН? Бог има план  Bookmark and Share

/Разгледан 2321/

Случвало ли ти се е да си сам в петък вечер, в почивен ден или отпуска, и да се чувстваш сякаш целия свят те е изпреварил, защото ти още си несемеен, а приятелите ти вече всичките си имат семейства? Точно това е образът, който дявола иска ти да имаш за себе си. Твърде често несемейните са изкушавани да гледат към света около тях, като си представят неосъществени си желания и мечти и оставят Бог извън картинката.

Исус има толкова много хубави неща за нас, които сме несемейни. Но ние няма да ги преживеем, ако си стоим и само се надяваме. В Ев. от Матей 6:33 се казва, „ Но търсете (стремете се) първо към Неговото царство и Неговата праведност (Неговия начин на правилно извършване на нещата), и тогава всичко това ще ви бъде дадено.”

Как можем да направим това? Започваме като поставим Словото Му на първо място в живота си. Вземи качествено решение ежедневно да даваш на Бог време за четене на Словото, общение с Него, молитва. Лъжата, че светът те е изпреварил, може да бъде конфронтирана само с постоянно обновяване на ума чрез Словото. Римляни 12:2 казва,

„Не се съобразявайте с този свят (тези времена),[моделиран и приспособен към своите външни, повърхностни обичаи], но бъдете изцяло преобразявани (променяни) чрез (пълно) обновяване на вашия ум [според новите му идеали и отношения], за да можете сами вие да разберете [за себе си лично] каква е добрата, приемлива и съвършена воля Божия, нещата, които [според Него] са добри, приемливи и съвършени за вас.”

Съвършената воля на Бог – Неговият план за нашето съвършено щастие – могат да бъдат открити само в Словото, Неговото любовно послание към теб. Колкото повече си в Словото и обновяваш ума си, толкова по-добре ще разбираш какво Бог има за теб и живота ти.

Често пъти несемейните си казват, Само да можех да се оженя/омъжа, тогава ще бъда наистина щастлив/а. Не поставяй такъв товар върху себе си и бъдещия си партньор. Истинското ти щастие зависи само от правилното ти взаимоотношение с Бог. Ако не можеш да бъдеш щастливи и удовлетворен в Бога и живота си преди да си семеен, много вероятно е същото да се случва и след като се задомиш. Само Исус може да запълни празнините в живота ти. Само Той може да замени самотата и депресията с радост и мир. Из цялата Библия има стихове, които говорят, че Господ иска да ти помогне и да те благослови. Исая 30:18 казва:

„И затова Господ [пламенно] очаква [с очакване и копнеж] да се покаже благосклонен към теб; и затова Той се изправя, за да ти покаже милост и благоразположение. Защото Господ е Бог на справедливостта. Благословени (щастливи, за завиждане) са тези, които [пламенно] Го чакат, които копнеят, очакват и търсят Него [за Неговата победа, благост, любов, мир, радост и несравнимо приятелство]!”

Знам, че когато става дума да си несемеен, думата „чакай” обикновено е последното, което ушите ни искат да чуят. Знам, че сигурно си мислиш, Аз искам моя съпруг/а сега! Но ако се доверим на Бог докато чакаме, според Словото Му Той ще даде попросеното от сърцата ни. „Наслаждавай се още в Господа и Той ще ти да даде желанията и тайните молби на сърцето ти” (Псалм 37:4). В следващия стих се казва, „Предай пътя си на Господа [прехвърли Му своя товар]; имай доверие (облегни се разчитай на Него, бъди уверен) в Него и Той ще го осъществи.”

Виждаш ли колко много Бог е загрижен за нас? Той винаги работи за нас. От нас се иска да Му вярваме и да се доверим, че Той има план. Еремия 29:11 казва, „ Защото знам мислите и плановете, които имам за вас, казва Господ, мисли и планове за добро и за мир, а не за зло, да ви дам надежда за крайния изход.” Исая 64:4 казва, „ Защото от древни времена не се е чувало и до уши не е достигало, око не е виждало друг Бог освен Тебе да е извършвал такива дела към ония, които Го чакат.”

Ако ти си несемеен, може си мислиш само за желанието си да имаш семейство. Помоли Господ да ти помогне да станеш преди всичко напълно завършен и цялостен в Него. След това потърси стихове, на които можеш да застанеш. Например, Евреи 13:20-21:

Нека Господ на мира [Който е създател на мира и ни го дава], Който възкреси от мъртвите Господ Исус, великия Пастир, и с кръвта му подпечата вечния завет, да ви укрепи (и да бъдете цели и завършени) и да ви направи такива, каквито трябва да бъдете и да ви екипира с всяко добро, за да можете да извършите Неговата воля; докато самия Той работи във вас, за да постигне това, което му е угодно, чрез Исус Христс (Месията); на когото да бъде вечна слава.

Псалм 57:2 е друг такъв стих, „Ще извикам към Всевишния Бог, който действа за мен и не възнаграждава [Който извършва целите си за мен до успеше край]!”

Като новороден вярващ ти си Божия пратеник на земята. Когато говориш Божието слово, можеш и да очакваш то да се осъществи в живота ти. Бог има грижата за това. Исая 55:11 казва, „Така ще бъде с моето слово, което излиза от устата ми; няма да се върне при мен празно [без ефект, напразно], но ще постигне това, което аз желая и ще успее с целта, за която е изпратено.”

Бог очаква от нас да изговаряме Словото Му и да очакваме то да се осъществи. Варата ни трябва да бъде приложена на дела. Евреи 11:1 казва, „ вярата е същността за нещата, за които се надяваме, доказателство за неща, които не се виждат още.” Вярвай това, което казва Божието Слово и се довери на Бог!

Използвай времето, през което си несемеен, за да работиш върху себе си, да станеш това, което Бог иска да бъдеш, за да си съвършено подготвен за партньора, който Бог има за теб. След брака ти няма да имаш толкова време да се концентрираш върху себе си, защото ще си имаш своя брачен партньор. Така че, възползвай се от възможността сега. Наградата ще е голяма, защото Евреи 11:6 казва, „Той възнаграждава ония, които усърдно (прилежно,  пламенно) Го търсят.”

Ако си обезсърчен от житейското си положение и ти се струва, че нищо не се случва, направи както Исая 60:1 казва: „Стани [от депресията и унетението, в което обстоятелствата са те поставили – стани за нов живот]! Свети (излъчвай славата на Господа), защото твоята светлина е дошла и славата Господна те е осияла!”

И помни да очакваш търпеливо Господ. Той има много неща за нас! Ефесяни 3:20 казва, „На него, който чрез (в резултат на) действието на Неговата сила в нас, може [да извърши своята цел]  изобилно, далеч повече отколкото можем да поискаме или да си помислим [повече от всичките ни молитви, желания, копнежи и мечти].” Продължавай да очакваш и да вярваш, и със сигурност това ще се случи!
Автор: Jan Harbour

Статията е преведена от списание "Believer's Voice of Victory"

Коментари« НазадНачало |  Facebook |  Twitter |  Пишете ни |  Условия за ползване на сайта

2007-2018 Copyright © "Двама за Христос". Всички права запазени.   Дизайн: inet-partner.com